088 0101 200 [email protected]

Love is in the air! En, om nog een cliché aan te snijden, liefde gaat door de maag.  Vandaar deze Valentijnsdag Kooktips! Wil je op 14 februari je geliefde goed in het zonnetje zetten? Laat je inspireren door deze 6 zoete hartvormige gerechten, die allemaal met liefde geserveerd worden!

1 – Dr. Love Pannenkoeken

Niks zo romantisch als een lekker ontbijt met hartvormige pannenkoeken. Gebruik voor de pannenkoeken gewoon het gebruikelijke pannenkoeken recept. Je kunt kiezen om alle ingrediënten zelf te mengen, of kies voor gemak met een pannenkoekenmix.

Om de hartvorm te krijgen kunt u meerdere methodes gebruiken. Je kunt de pannenkoeken bakken in een hartvormige bakring of koekjesvorm. Ook bestaan er speciale pannen met een hartjesvorm. Ook handig voor hartige gerechten, zoals bijvoorbeeld een hartvormig gebakken eitje.

valentijnsdag kooktips hartvormige pannenkoeken

2 – Hartvormige Wafels

Naast pannenkoeken zijn natuurlijk ook hartjes wafels in trek! Om het traditionele wafelpatroon te krijgen is een wafelijzer nodig. Heb je een normaal wafelijzer? Dan kan je uit de wafels met een koekjesuitsnijder de hartvormige wafel snijden.

Heeft u nog geen wafelijzer? Of vindt u het snijden zonde? Kies dan voor een speciaal wafelijzer met ingebouwde hartjesvorm.

valentijnsdag kooktips hartvormige wafels en koffie

3 – Snoepige Koekjes

Het fijne van een hartvormig koekje is dat deze op elk moment van de dag gegeten kunnen worden. Vooral op een dag als Valentijn een heel genot! Serveer ze lekker bij de koffie, of geef ze ’s ochtends voor het werk mee aan je geliefde.

Je kunt het hartje voor de gehele vorm gebruiken, of als cut-out. De cut-out is vooral aan te raden bij dubbele koekjes met een tussenlaagje jam of mousse.

valentijnsdag kooktips hartvormige koekjes

4 – Forever Fruit

Makkelijk te maken en ook nog eens super gezond! Bij het fruit kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Schil hartjes uit een appel, snijd hartvormen uit een (water)meloen zoals op de eerste foto, leg druiven neer in een hartvorm… Je ziet wel, er zijn heel veel mogelijkheden!

Voor het schillen van een hartvorm heb je een mesje en een flinke portie geduld nodig. Eventueel kan je ook een kleine koekjesuitsteker gebruiken. Voor het snijden van fruit-hartjes kan je wederom een mes gebruiken of, als het fruit zacht genoeg is, wederom een koekjesvorm.

Hartvormig fruit

5 – Cute Cupcakes

Een hartvormige cupcake is wat moeilijker te maken, daar het deeg in de oven moet rijzen. Een mogelijke methode, als je gewone cupcake vormpjes heeft, is om het vormpje aan een zijde in te duwen. Hierdoor zullen de cupcakes – enigszins – hartvormig rijzen. Voor de zekerheid kan je er beter meerdere maken, of een paar keer testen, daar cupcakes in de oven soms een eigen leventje leiden! Eenmaal afgekoeld besmeuren met een flinke laag (chocolade) botercrème, en genieten!

Een andere methode – die een stuk makkelijker werkt – is om de muffin of cupcake te decoreren met hartvormige accessoires, zoals een chocolade hartje.

hartvormige cupcake

6 – Hartstochtelijke Cake

Voor een hartvormige cake kan je twee dingen doen: een hartvormige cake bakken, of gewoon een ‘normale’ cake bakken, en daar met een koekjesvorm (of een mes) harten uit snijden.

Bij de cake kan je qua smaken alle kanten op. Ga voor de klassieke grootmoeders cake, bak een brownie, of experimenteer alsof je bij Heel Holland Bakt zit. Heb je geen zin in gepriegel? Bestrooi de taart dan met poedersuiker in, je raadt het al, een hartjesvorm. Net zo lekker en mooi!

hartvormige cake

Hartvormige Gerechten – Serveersuggesties

Less is more, behalve met Valentijnsdag! Vergeet dus niet deze heerlijke hartvormige gerechten te garneren met allerlei lekkers! Denk hierbij aan poedersuiker, siroop, honing, hagelslag, chocolade, (meer) slagroom, etc.  Bon appétit!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de hartvormige gerechten achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer zoete recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest