Met de koude winterdagen in volle gang is er niets zo hartverwarmend als een stevige kom rundergoulash. Dit klassieke gerecht, afkomstig uit de Hongaarse keuken, is gevuld met smaakvolle kruiden en malse stukjes rundvlees. Hier is het recept voor een heerlijke rundergoulash die je warm houdt tijdens de koude dagen.
Rundergoulash recept
Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 tot 6 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 500 g mals rundvlees, in blokjes gesneden
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 el bloem
- 2 el paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 250 ml rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes rundvlees aan alle zijden bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.
- Voeg de fijngehakte uien toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en glazig zijn. Voeg vervolgens de geperste knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de bloem en paprikapoeder toe aan het uienmengsel en roer goed door. Laat het kort bakken om de bloem te laten garen.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer opnieuw goed door. Dit geeft de goulash een diepere, rijkere smaak.
- Giet de rode wijn in de pan en roer goed om alle smaken te mengen. Laat het geheel een paar minuten pruttelen, zodat de alcohol kan verdampen.
- Doe het gebakken rundvlees terug in de pan. Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes, rode paprika’s en wortelen toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag.
- Laat de rundergoulash minimaal 2 uur sudderen op een laag vuur, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen en het vlees heerlijk mals wordt.
- Breng de goulash op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
Serveer de rundergoulash warm, bijvoorbeeld met aardappelpuree, rijst of vers brood. De aroma’s van dit gerecht vullen je keuken met een onweerstaanbare geur en zullen je zeker opwarmen tijdens de koude winterdagen. Geniet van deze hartverwarmende lekkernij!
Ben je er tijdens het bereiden van de rundergoulash achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien in het nieuwe jaar wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Meer inspiratie voor winterse recepten
- Bloemkoolstamppot
- Stoofperen Recept | Stoofpeertjes maken doe je zo!
- Stamppot boerenkool met mosterd
- Erwtensoep
VOLG ONS