088 0101 200 [email protected]

De winter is in volle gang en er is niets beter dan een heerlijke, voedzame stamppot om je op te warmen op koude avonden. Daarom delen we vandaag een recept voor romige bloemkoolstamppot, een smakelijke combinatie van aardappelen, bloemkool en een vleugje liefde. Een heerlijk winters gerecht dat niet alleen eenvoudig te bereiden is, maar ook bomvol smaak zit. Laten we meteen de keuken induiken en deze comfortfood-klassieker op tafel toveren!

 

Bloemkoolstamppot recept

Dit recept is voor circa 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 ml melk
  • 50 g boter
  • 150 g geraspte oude kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse nootmuskaat, geraspt
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt

 

Bereidingswijze

  1. Aardappelen koken: Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat ze gaar koken.
  2. Bloemkool stomen: Terwijl de aardappelen koken, stoom je de bloemkoolroosjes boven een pan kokend water. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes. Ze moeten zacht zijn, maar niet te gaar.
  3. Stampen maar: Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoomde bloemkool toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree.
  4. Melk en boter toevoegen: Verwarm de melk en boter in een kleine pan op laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg dit geleidelijk toe aan de puree en blijf stampen tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
  5. Kaas erdoor: Meng de geraspte kaas door de stamppot en laat het smelten. Hierdoor krijgt de stamppot een heerlijke romige textuur en een extra smaakdimensie.
  6. Kruiden toevoegen: Breng de stamppot op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat. Proef tussendoor en pas de kruiden aan naar jouw voorkeur.
  7. Serveren: Schep de bloemkoolstamppot op borden en bestrooi met verse peterselie voor een kleurrijk accent.

 

Optioneel: Extra toppings

Maak het gerecht compleet met gebakken uitjes, knapperige spekjes of een extra laagje kaas.

 

Geniet van dit eenvoudige, maar verrukkelijke recept voor bloemkoolstamppot op een koude winteravond. Het is comfortfood op zijn best en zal ongetwijfeld zorgen voor een voldaan gevoel. Eetsmakelijk!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de bloemkoolstamppot achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien in het nieuwe jaar wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor winterse recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest