Klassiek recept: oma’s pannenkoeken

pannenkoeken

Niets is zo lekker als die pannenkoeken van oma. Ze waren zo flinterdun en heerlijk goudbruin gebakken. Je bestrooide ze met suiker of smeerde er verse jam op. Met dit recept maak je die heerlijke Hollandse pannenkoeken lekker zelf.

Wat heb je nodig om die zelfde pannenkoeken als oma te maken?

250 gram bloem
2 grote eieren
1 mespunt zout
1 eetlepel vanillesuiker
500 ml melk
2 a 3 eetlepels gesmolten boter

Stappen

1. Doe de bloem, vanillesuiker, en zout in een kom en meng deze met een vork.
2. Voeg vervolgens ook de 2 eieren toe en schenk 100 ml van de melk erbij.
3. Roer het geheel rustig door en voeg kleine beetjes melk toe. Hiermee voorkom je dat het beslag klonten krijgt.
4. Voeg de gesmolten boter toe aan het geheel. Hierdoor heb je minder olie nodig tijdens het bakken!
5. Is het beslag mooi glad zonder klonten? Bakken maar!
6. Zoals we al zeiden is olie bijna overbodig. Bijna dus niet helemaal. Schenk een heel klein beetje olie in de pan.

Eet smakelijk! We hopen dat ze net zo lekker zijn als de klassieke pannenkoeken uit oma’s keuken.

Kom je er tijdens het bakken achter dat bepaalde dingen in jouw keuken aan vervanging toe zijn? Of misschien wil jij wel heel graag een hele nieuwe keuken? Kom dan gerust eens langs bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Of maak hier een afspraak en krijg direct advies.

Meer recepten?
– Liever een sandwich? Met deze recepten maak je de lekkerste.
– Liever gezonde muffins maken? Bekijk het recept hier.
– Of maak zelf worstenbroodjes met dit recept.

Geef een reactie