088 0101 200 [email protected]

Het feestelijke seizoen is voorbij en waarschijnlijk heb je net als wij nog wat oliebollen over van oud en nieuw. In plaats van ze simpelweg op te warmen, laten we een beetje creatief zijn en iets nieuws proberen. Vandaag gaan we de keuken in voor een heerlijk recept voor oliebollen leftovers: Oliebollenbrood. Een smakelijke manier om die overgebleven oliebollen nieuw leven in te blazen.

 

Oliebollen leftovers: Oliebollenbrood recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 tot 6 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 4 tot 6 overgebleven oliebollen
  • 2 eieren
  • 1 kopje melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 kopje rozijnen
  • Snufje kaneel
  • Poedersuiker (voor de afwerking)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de overgebleven oliebollen in grove stukken en leg ze in een ingevette bakvorm.
  3. Klop in een kom de eieren los en voeg de melk, vanille-extract en suiker toe. Meng goed.
  4. Giet het eimengsel over de stukken oliebollen. Zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn.
  5. Strooi de rozijnen over het mengsel en voeg een snufje kaneel toe voor wat extra smaak.
  6. Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30-35 minuten, of tot het brood goudbruin is en stevig aanvoelt.
  7. Laat het oliebollenbrood afkoelen in de vorm voordat je het eruit haalt.
  8. Bestrooi het afgekoelde oliebollenbrood royaal met poedersuiker.

 

Het resultaat is een verrukkelijk brood met de smaak van oliebollen, maar dan in een handigere vorm. Perfect om te delen met vrienden en familie, of gewoon lekker voor jezelf. Het Oliebollenbrood smaakt het best als het vers uit de oven komt, maar je kunt het ook de volgende dag opwarmen voor een heerlijke traktatie bij het ontbijt.

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in, geef die overgebleven oliebollen een tweede leven en geniet van een heerlijk stukje oliebollenbrood op deze dinsdag na oud en nieuw. Smakelijk eten!

 

Ben je er tijdens het maken van het oliebollenbrood achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien in het nieuwe jaar wel echt tijd geworden voor die droomkeuken. Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer feestelijke recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest