088 0101 200 [email protected]

De lente is in volle bloei en wat is er beter dan een kom heerlijke minestrone om het seizoen te vieren? Deze traditionele Italiaanse soep zit boordevol verse lentegroenten en kruiden, en is perfect om op te warmen op kille lentedagen of om te genieten van een licht en voedzaam gerecht tijdens zonnige dagen. Het beste van alles is dat deze soep eenvoudig te maken is en aanpasbaar is aan wat je bij de hand hebt. In deze blog delen we een eenvoudig recept voor een overheerlijke lente minestronesoep!

 

Lente minestronesoep recept

Dit recept is ongeveer geschikt voor 4 tot 6 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 100 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld ditalini, farfalle)
  • 1 blik (400 g) cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering
  • Geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering (optioneel)

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de wortelen, bleekselderij, paprika en courgette toe aan de pan. Bak de groenten nog eens 5 minuten, tot ze iets zacht beginnen te worden.
  3. Voeg de sperziebonen, tomatenblokjes, groentebouillon, gedroogde oregano en basilicum toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 20-25 minuten, tot de groenten gaar zijn.
  4. Voeg de pasta toe aan de soep en kook het volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 10 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat de pasta aan de bodem van de pan blijft plakken.
  5. Voeg de cannellinibonen toe aan de soep en laat het nog eens 5 minuten sudderen, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de lente minestronesoep warm, gegarneerd met verse basilicumblaadjes en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Geniet van deze smaakvolle en voedzame maaltijd die perfect is voor de lente!

 

Geniet van deze verrukkelijke lente minestronesoep als hoofdgerecht met knapperig brood, of serveer het als voorgerecht voor een heerlijke lente maaltijd. Het is een veelzijdig gerecht dat zowel hartverwarmend als verfrissend is, perfect voor het seizoen. Probeer het eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken van het seizoen! Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de lente minestronesoep achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer lekkere soep recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest