088 0101 200 [email protected]

Het roosteren van kastanjes is een goede manier om te kunnen genieten van deze herfstige lekkernij. Wanneer de kastanje rauw is zal deze bitter smaken, maar eenmaal geroosterd is hij zoet van smaak en heeft een zachte textuur die een beetje te vergelijken is met de textuur van een zoete aardappel. Probeer het zelf, want met deze stappen heb jij binnen een mum van tijd je kastanjes geroosterd.

Hoe moet je kastanjes roosteren?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Pak een scherp mes en snijd een X vorm op de meest bolle kant van de kastanje. Op deze manier zullen ze hier open knappen. Doe je dit niet zullen ze exploderen wanneer ze verhit worden en het zal het makkelijker maken om ze van de schil te ontdoen na het roosteren.
3. Leg de kastanjes op een bakplaat, iets van elkaar af.
4. De kastanjes hebben ongeveer 15 tot 20 minuten nodig. Als de huid van de kastanje open gekruld is en de binnenkant zacht, dan zijn ze klaar.
5. Haal de kastanjes uit de oven en leg ze op een hoopje in een oude theedoek. Draai de theedoek dicht en druk hard op de theedoek. Je zult de schillen horen kraken. Laat het geheel vervolgens even een paar minuten liggen.
6. Ontdoe de kastanjes van de donkere schil en het witte dunne velletje. De kastanjes zijn nu klaar om te eten, of om er wat lekkers mee te maken.

Tips:

  • Je kunt kastanjes geweldig goed combineren met spruiten.
  • Voeg kastanjes toe aan je appeltaart om er echt een herfsttaart van te maken.
  • Je kunt het ook heel goed gebruiken om hummus te maken.

 

Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.

Meer recepten en tips? Lees:
– Maak heerlijke truffelrisotto met dit recept.
– Bananen over? Maak een lekker bananenbrood.
Groenten uit de oven zijn ook om van te smullen

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest