088 0101 200 [email protected]

Op zoek naar een hartverwarmend recept dat perfect is voor de koude winteravonden? Zoek niet verder! Vandaag delen we het recept voor Hollandse Mac and Cheese, een klassiek gerecht met een Nederlandse twist.

 

Hollandse Mac and Cheese recept

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 tot 6 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 100 g roomboter
  • 100 g bloem
  • 1 liter melk
  • 250 g Goudse kaas, geraspt
  • 150 g Edam kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 handvol panko (Japans broodkruim) voor die knapperige korst
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering)

 

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni
    • Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  1. Maak de kaassaus
    • Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer constant om een gladde roux te vormen.
    • Giet langzaam de melk in de pan terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
    • Voeg de geraspte Goudse en Edam kaas toe. Roer continu tot de kaas volledig is gesmolten.
    • Voeg mosterd, nootmuskaat, zout en peper toe naar smaak. Blijf roeren tot de saus glad en romig is.
  1. Combineer de saus en macaroni
    • Voeg de gekookte macaroni toe aan de kaassaus en meng goed totdat alle macaroni gelijkmatig bedekt is met de heerlijke kaassaus.
  1. Bereid de topping
    • Meng de verkruimelde panko met een beetje gesmolten boter. Dit zal een knapperige topping vormen voor je Mac and Cheese.
  1. Gratineer in de oven
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • Giet de Mac and Cheese in een ovenschaal en strooi de panko er gelijkmatig overheen.
    • Bak het geheel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.
  1. Serveer en geniet
    • Haal de Hollandse Mac and Cheese uit de oven en laat het een paar minuten rusten.
    • Garneer met verse fijngehakte peterselie voor een vleugje frisheid.
    • Schep royaal op de borden en geniet van dit heerlijke comfortfood!

 

Geniet van deze eenvoudige en heerlijke Hollandse Mac and Cheese op een koude winteravond. De romige kaassaus in combinatie met de knapperige panko maakt dit gerecht tot een ware traktatie. Serveer het als hoofdgerecht of als bijgerecht – het zal zeker een hit zijn aan tafel. Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de Hollandse Mac and Cheese achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor Hollandse recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest