088 0101 200 [email protected]

Dit heerlijke oven recept is gezond én makkelijk. Grote eters kunnen een gevulde paprika per persoon op. Voor kleinere eters of als bijgerecht is een halve paprika per persoon voldoende. Is het zomer? Je kan er dan ook zeker voor kiezen om de paprika’s op de barbecue te garen!

Benodigdheden Gevulde Paprika Recept

  • Een middelgrote koekenpan.
  • Een oven en een ovenschaal.
  • Aluminiumfolie.

Ingrediënten (voor 2-4 personen)

  • 2 grote rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 zakje geraspte (oude) kaas (175 gr)
  • verse peterselie
  • sambal oelek
  • boter

Bereidingswijze Gevulde Paprika’s

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden met de heteluchtfunctie.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn, en fruit deze in een koekenpan met wat boter.
  3. Voeg het gehakt toe, en bak in ongeveer 5 minuten rul. Het hoeft maar net gaar te zijn, dus bak het niet te lang en voorkom dat het gehakt daardoor droog wordt.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  5. Haal het gehakt van het vuur, en roer de peterselie en de helft van de kaas erdoorheen. Voeg naar smaak sambal oelek, zout, en peper toe. Afhankelijk van de wenen kan je nu het gehakt licht of erg pittig maken. Proeven werkt het best!
  6. Vul de paprika’s met het gehakt-mengsel, en besprenkel weer met kaas.
  7. Vouw de paprika’s per stuk in een stuk aluminiumfolie, en leg in een ovenschaal.
  8. Bak de paprika’s in ongeveer een half uur af.
  9. Bon appétit!

Variaties

Is het zomer en mooi weer? Je kan er ook voor kiezen om de gevulde paprika’s af te maken op de barbecue. Ook hierbij is het aan te raden om aluminiumfolie te gebruiken, om zo te voorkomen dat – een deel – van de paprika aanbrandt. Maak af met een plakje tomaat en mozzarella.

Houd je van een krokante ‘kaaskorst’? Bereid te paprika’s dan – volgens het recept – in de oven, maar vouw het folie 10 minuten voor eindtijd open, en besprenkel de paprika’s met (nog meer) geraspte kaas.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest