088 0101 200 [email protected]

Dit heerlijke oven recept is gezond én makkelijk. Grote eters kunnen een gevulde paprika per persoon op, maar voor kleinere eters of als bijgerecht is een halve paprika per persoon voldoende. Is het zomer? Je kan er dan ook zeker voor kiezen om de paprika’s op de barbecue te garen! Lees gauw verder voor het gevulde paprika recept.

 

Gevulde paprika recept

 

Benodigdheden

  • Een middelgrote koekenpan.
  • Een oven en een ovenschaal.
  • Aluminiumfolie.

 

Ingrediënten (voor 2-4 personen)

  • 2 grote rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 zakje geraspte (oude) kaas (175 gr)
  • verse peterselie
  • sambal oelek
  • boter

 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm om te beginnen de oven voor op ongeveer 200 graden met de heteluchtfunctie.
  2. Snijd vervolgens de ui en de knoflook fijn, en fruit deze in een koekenpan met wat boter.
  3. Voeg het gehakt toe, en bak in ongeveer 5 minuten rul. Het hoeft maar net gaar te zijn, dus bak het niet te lang en voorkom dat het gehakt daardoor droog wordt.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  5. Haal het gehakt van het vuur en roer de peterselie en de helft van de kaas erdoorheen. Voeg als laatste naar smaak sambal oelek, zout en peper toe. Afhankelijk van je smaak kan je nu het gehakt licht of erg pittig maken. Proeven werkt het best!
  6. Vul de paprika’s eerst met het gehakt-mengsel en besprenkel weer met kaas.
  7. Vouw vervolgens de paprika’s per stuk in een stuk aluminiumfolie, en leg in een ovenschaal.
  8. Bak tot slot de paprika’s in ongeveer een half uur af.
  9. Bon appétit!

 

Variaties gevulde paprika recept

Is het zomer en mooi weer? Je kan er ook voor kiezen om de gevulde paprika’s af te maken op de barbecue. Ook hierbij is het aan te raden om aluminiumfolie te gebruiken, om zo te voorkomen dat – een deel – van de paprika aanbrandt. Maak af met een plakje tomaat en mozzarella.

Houd je van een krokante ‘kaaskorst’? Bereid te paprika’s dan – volgens het recept – in de oven, maar vouw het folie 10 minuten voor eindtijd open en besprenkel de paprika’s met (nog meer) geraspte kaas.

Tot slot kun je natuurlijk ook variëren met verschillende kleuren paprika of vervang de paprika voor bijvoorbeeld tomaat voor gevulde tomaten.

 

Ben je er tijdens het bereiden van de gevulde paprika’s achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak. De koffie en thee staat klaar. 

 

 

Meer receptinspiratie uit de oven of barbecue

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest