088 0101 200 [email protected]

Aubergines zijn veelzijdige groenten die vaak worden gebruikt in de mediterrane keuken vanwege hun unieke smaak en textuur. Vandaag delen we een heerlijk recept voor aubergine pizza’s – een gezonde en verrukkelijke twist op het traditionele pizzaconcept. Met een knapperige korst van gegrilde aubergine en een smakelijke topping van tomatensaus, mozzarella en verse kruiden, zal deze pizza zeker een favoriet worden bij het hele gezin!

 

Aubergine pizza’s 

Dit recept is ongeveer geschikt voor 2 tot 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aubergines
  • 1 kopje tomatensaus
  • 1 kopje geraspte mozzarella kaas
  • 1/2 kopje gesneden champignons
  • 1/2 kopje gehakte paprika
  • 1/4 kopje gesneden rode ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dikte.
  3. Bestrijk beide kanten van de plakken aubergine met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  4. Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze zacht zijn.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en spreid een dunne laag tomatensaus over elke plak aubergine.
  6. Beleg de aubergine “pizza’s” vervolgens met de geraspte mozzarella kaas, champignons, paprika, rode ui en knoflook.
  7. Plaats de belegde aubergine “pizza’s” terug in de oven en bak ze nog eens 10-12 minuten, of tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
  8. Haal de aubergine pizza’s uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes.
  9. Serveer direct en geniet van deze smaakvolle en gezonde twist op traditionele pizza!

 

Deze aubergine pizza’s zijn een geweldige optie voor een lichte en smakelijke maaltijd, als bijgerecht of zelfs als snack. Ze zijn ook perfect voor mensen die graag koolhydraatarm eten of op zoek zijn naar een glutenvrij alternatief voor traditionele pizza. Experimenteer gerust met verschillende toppings om je eigen unieke smaakcombinaties te creëren. Probeer dit recept eens uit, ontdek zelf hoe heerlijk gezond eten kan zijn en laat ons weten wat je ervan vindt! Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het maken van de aubergine pizza’s achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer lekkere ovenrecepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest