088 0101 200 [email protected]

Oke, nog één laatste frituur recept voor de komende tijd. Deze gefrituurde kip moeten we met jullie delen, want dit is om je vingers bij af te likken. Lekker voor die avond dat er kip, patat en appelmoes op het menu staat! Het is weer eens wat anders dan de kippenpoten uit de oven. Ook heel lekker natuurlijk, maar wat variatie is altijd welkom, toch?

Ingrediënten:

8 stukken kipfilet of kippendij filet

Kruidenmix
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 blokje kippenbouillon
Snufje zout

Marinade
500 ml volle melk

2 eetlepels witte wijn azijn
1 ei
1/2 theelepel zout

Buitenkant van de kip
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram maïzena
1/4 theelepel tumeric

Frituurpan

Stappen:

1. Doe de melk, azijn en het ei toe en mix het geheel goed. Voeg nog 1/2 theelepel zout toe en meng het geheel nog eens goed.
2. Pak de kip en leg het tussen twee stukken bakpapier in. Rol de stukken kip met een deegroller tot ze wat platter zijn. Je kunt de stukken kip nog wat kleiner snijden mochten de stukken wel erg groot zijn.
3. Leg de stukken kip in de marinade en laat ze minstens 4 uur intrekken. Vergeet de bak niet af te dekken en zet het geheel in de koelkast.

Als de smaak goed in de kip is getrokken is het tijd voor het krokante laagje.

4. Maak als eerste de kruidenmix door alle ingrediënten die onder kruidenmix staan in de ingrediëntenlijst met elkaar te mixen.
5. Doe het zelfrijzend bakmeel, maïzena en de tumeric in een kom en meng bijna alle kruidenmix door het bakmeel mengsel. Bewaar 1 eetlepel van de kruidenmix!
6. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Deze ga je nodig hebben om het krokante laagje mee te maken!
7. Dip de stukken kip in het beslag van kruiden en het zelfrijzend bakmeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dip vervolgens de stukken kip nog eens snel in de marinade om ze vervolgens nog 1 maal door het beslag te halen. Als het goed is zijn de stukken kip nu goed bedekt.

8. Verwarm de frituur tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Nu kun je de stukken kip per 2 of 3 stukken bakken. Dit zal ongeveer 3 minuten voor iedere zijde in beslag nemen.
9. Haal de stukken uit het vet en laat ze even goed uitlekken op wat keukenpapier of op een rek.
10. Strooi het overige beetje kruidenmix over je gefrituurde kip en voila! Smullen maar.

* Wil je de kip in de tussentijd dat je de rest frituurt warm houden? Leg de andere even in een verwarmde oven.

Is uw keuken aan een nieuwe oven toe of wilt u het liefst een hele nieuwe keuken? Kom dan zeker even kijken bij een van onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Dan kan je hiereen afspraak maken. Of koop een keuken online via e-mail of door te videobellen met Keukenwarenhuis.nl

Meer lezen over frituren of andere snacks? Bekijk:
– Alles over gezonder frituren met tips en tricks! Lees het hier.
– Zelf donuts maken? Dat doe je zo.
– Voeg wat vitamines toe door groenten uit de oven toe te voegen.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest