088 0101 200 [email protected]

Donuts, je kent ze wel. Die heerlijke, luchtige, ronde, zoete lekkernij! Probeer met dit recept eens dit lekkers zelf te bakken. Dat is toch weer heel wat anders dan koekjes of een cake bakken. Daarna kun je er met een groep vrienden of het gezin lekker van smullen.

Ingrediënten voor het maken van de donut (10 stuks):

180 ml volle melk
50 g roomboter
520 g bloem + extra om te bestuiven
100 g suiker
6 g instant gist
1 theelepel zout
2 grote eieren
10 g vanillesuiker

Ook nodig:

Keukenthermometer
Mengkom
Plasticfolie
Deegroller
Donut uitsteker of grote en kleine ronde uitstekers
Bakpapier
Frituurpan (of oven)
Keukenpapier

Stappen:

1. Schenk de melk in een pannetje en verwarm de melk tot 60 graden. Voeg 50 gram boter toe aan de melk en laat het smelten.

2. Doe 3/4 van de bloem in een mengkom en voeg hier de suiker, gist en zout aan toe en meng het goed door elkaar.

2. Schenk de warme melk erbij en kneed het geheel goed door. 

3. Voeg eieren toe en strooi de rest van de bloem en de vanillesuiker erbij. Kneed het vervolgens tot een glad en soepel deeg.

4. Dek de mengkom af met folie en laat het deeg 45 minuten op kamertemperatuur met rust, om het te laten rijzen.

5. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het de gewenste dikte heeft. Voor grote donuts zal dat ongeveer 3 cm zijn en voor de kleine variant ongeveer 2 cm.

6. Steek uit deze lap de donuts met de donutvorm en maak van het overgebleven deeg weer een nieuwe lap om nog meer donuts te kunnen steken.

7. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden Celsius en bak de donuts in kleine hoeveelheden in het vet goudbruin. Dit duurt ongeveer 1 minuut voor iedere kant.

8. Schep de donut met een schuimspaan uit het vet en laat de donuts uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

9. Strooi wat suiker over de donut en klaar! Nu lekker smullen.

Tip: Als je geen frituurpan hebt kun je ook de oven gebruiken. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bak de donuts in 20 minuten af. Schuif de plaat wel in het midden van de oven!

Kom je er tijdens het kokkerellen achter dat delen van jouw keuken of misschien wel jouw hele keuken aan vervanging toe is? Beide is mogelijk. Kom gerust langs bij een van onze showrooms of maak hier alvast een afspraak zodat we je direct van advies kunnen voorzien.

Meer lekkers maken? Lees:
– Maak de lekkerste chocoladetaart met dit recept.
– Worteltaart is altijd smullen en zo bak je hem.
– Echt uitpakken doe je met kaneelrollen. Lees daarvoor dit recept.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest