088 0101 200 [email protected]

Cranberrysaus hoort bij de koudere maanden. Deze bordeauxrode compote past perfect bij de gerechten uit het culinaire jachtseizoen, zoals een gebraden fazant of een smeuïge hertenbiefstuk. Het populairst is de cranberrysaus tijdens de feestdagen. De zoete smaak tilt je gebraden kalkoen, gans of kip zo naar een hoger niveau! Zelf cranberrysaus maken is gelukkig super makkelijk. Met het volgende recept maak jij zeker indruk!

Benodigdheden:

  • Grote pan
  • Rasp
  • Mes of schiller

Ingrediënten:

  • 340 gram cranberry’s
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 250 ml water
  • Stuk verse gember (ca. 5 bij 5 cm)
  • Kruidnagel (gemalen)

Bereiding:

  1. Schil de gember of snij de buitenlaag weg.
  2. Rasp de gember tot je ongeveer een volle eetlepel geraspte gember hebt.
  3. Doe de cranberry’s, de basterdsuiker, de gember, de kruidnagel in een pan.
  4. Voeg het water toe en roer goed door.
  5. Zet op het vuur en breng aan de kook.
  6. Laat het mengsel in ongeveer 10 minuten langzaam inkoken terwijl je doorgaat met roeren.
  7. Wanneer de meeste cranberry’s zijn gebarsten en het mengsel wat dikker wordt is de saus klaar. Wil je graag een dikkere compote? Kook dan iets langer door.
  8. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur, of serveer de volgende dag koud vanuit de koelkast.

Serveertips:

Dit heerlijke cranberrysaus recept is met een breed scala aan gerechten te combineren. Denk bijvoorbeeld aan fazant, hertenbiefstuk, duivenborst, wild zwijn, een romige paté, gans of heerlijk gebraden kalkoen.

Daarnaast is de cranberry compote – goed afgedekt – tot wel een week houdbaar in de koelkast. Ook kan de saus worden ingevroren.

Is jouw keuken nog niet “kerst-klaar” en dus nog niet ready om al die heerlijke maaltijden in voor te bereiden? Kom dan langs bij een van onze showrooms om te kijken of we jou kunnen helpen met het kerst-klaar maken van jouw keuken. Maak hier een afspraak of kom gewoon gezellig langs om een kijkje te nemen.

Zoek je nog meer feestelijke recepten voor de kerstdagen?
– Hoe je zelf de beste stoofpeertjes maakt? Dat lees je hier.
– Een eigen gebakken kerststol? Het recept daarvoor kan je hier vinden.
– een heerlijke tiramisu als dessert? Lees hier hoe je die maakt.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest