088 0101 200 [email protected]

Tijdens het kerstseizoen geniet men extra van gezellige diners en lekker eten. En wat past daar beter bij, dan een overheerlijke gebraden kalkoen?

Met dit recept voor gebraden kalkoen zet je in no time een heerlijke, sappige, en mooie kalkoen op tafel. Veel werk vergt het niet, alleen wat geduld, daar de kalkoen wel 2 uur in de oven zit!

Benodigdheden

  • 1 grote braadslede.
  • een oven.

Ingrediënten (voor ongeveer 5-6 personen)

  • 1 kalkoen (2-2.5 kg)
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 150 gr ongezouten roomboter.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpan op een laag vuurtje.
  3. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  4. Voeg vervolgens de olijfolie toe, en meng goed door.
  5. Verwijder enige touwtjes of elastieken van de kalkoen.
  6. Bestrijk de kalkoen met het olie en boter mengsel. Maak hierbij gebruik van een (bak)kwast.
  7. Bestrooi daarna de kalkoen met peper en zout.
  8. Leg de kalkoen in de braadslee met de borst onder.
  9. Zet het geheel in het midden van de oven.
  10. Bedruip de kalkoen elke 15 tot 20 minuten met een lepel van het bakvet.
  11. Na 90 tot 140 minuten de kalkoen draaien, en nog 30 tot 45 minuten braden.
  12. Neem de kalkoen uit de oven, bedek met aluminiumfolie, en laat 15 minuten rusten.
  13. De kalkoen is nu klaar om geserveerd te worden.
  14. Voor het oog kan je de schaal nog garneren. Bon appétit!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest