088 0101 200 [email protected]

Ćevapčići, of voor het gemak gewoon cevapcici, is een heerlijk vleesgerecht uit de Balkan dat al sinds de middeleeuwen wordt gemaakt. Het gerecht bestaat uit vijf tot tien worstjes, gemaakt van een kruidig gehakt,die meestal gegeten worden in een soort van pita broodje. Als garnering wordt er vaak een uitje, wat sla, kajmak of ajvar bij geserveerd.

Geen liefhebber van brood? Je kunt in plaats van pita natuurlijk ook een heerlijke portie rijst erbij serveren! (Cevapcici)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 ei
  • 10 gram bloem
  • 4 tl paprikapoeder (pikant)
  • (verse) peterselie
  • 1 ui
  • 250 gram sla
  • 200 ml knofloksaus
  • 4 grote pita- of shoarmabroodjes.

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het gehakt, de bloem, het paprikapoeder en het ei.
  2. Pers de knofllook of snijd deze klein, en doe bij het mengsel.
  3. Snijd de peterselie fijn, en voeg toe aan het mengsel.
  4. Zet ondertussen de grillpan op een laag vuurtje.
  5. Kneed het gehakt en vorm rond de 20 kleine worstjes.
  6. Gril de worstjes gaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  7. Wilt u graag een lekker krokant korstje? Gril de worstjes dan iets langer.
  8. Snijd het uitje klein of in dunne ringen.
  9. Beleg de broodjes met wat sla en ui.
  10. Vul het broodje met de worstjes, of serveer de worstjes op een bord met de broodjes.
  11. Dollopje knoflooksaus erbij, en klaar! Kan je aan de originele ingrediënten komen? Dan hoort hier natuurlijk ook wat kajmak of ajvar bij.

Bon appétit!

FC Dordrecht Achter het Aanrecht

Benieuwd hoe anderen het hebben gedaan? De spelers van FC Dordrecht hebben hun best gedaan bij ons in de showroom. Petar en Marco komen beiden uit Servië, en besloten ons daarom te verwennen met dit heerlijke regionale recept!

De resultaten van hun keukenavontuur zie je in de onderstaande video!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest