088 0101 200 [email protected]

Voor alle liefhebbers van Mexicaans eten is er een nieuwe culinaire sensatie om te ontdekken: Birria Taco’s! Deze traditionele gerechten uit de staat Jalisco zijn gevuld met mals gestoofd vlees in combinatie met rijke kruiden omhuld door warme maistortilla’s en geserveerd met een smaakvolle bouillon om in te dippen. Bereid je voor op een culinaire reis naar Mexico die je nooit zult vergeten!

 

Birria taco’s

Dit recept is ongeveer geschikt voor 6 tot 8 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees (bij voorkeur schouder of borst)
  • 5 gedroogde guajillo pepers
  • 3 gedroogde ancho pepers
  • 1 ui, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 liter runderbouillon
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)
  • 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Oaxaca kaas of mozzarella)
  • Limoenpartjes, voor het serveren
  • 10 maistortilla’s, voor het serveren

 

Bereidingswijze

  1. Begin met het voorbereiden van de guajillo en ancho pepers. Verwijder de zaadjes en de steel van de pepers. Week de pepers vervolgens in heet water gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn geworden.
  2. Terwijl de pepers weken, verhit je een eetlepel plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg het runderstoofvlees toe aan de pan en breng op smaak met zout, peper, gedroogde oregano en gemalen komijn en koriander. Bak het vlees aan alle kanten bruin.
  4. Voeg de geweekte guajillo en ancho pepers toe aan de pan, samen met de laurierblaadjes. Giet de runderbouillon erbij totdat het vlees net ondergedompeld is.
  5. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het sudderen met het deksel op de pan. Laat het vlees langzaam garen totdat het heerlijk mals is geworden, dit duurt meestal 2-3 uur.
  6. Wanneer het vlees gaar is, haal je het uit de pan en trek je het met twee vorken uit elkaar. Leg het vlees apart en bewaar de bouillon.
  7. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de maistortilla’s aan beide kanten tot ze licht knapperig zijn.
  8. Vul elke maistortilla royaal met het gescheurde runderstoofvlees en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de tortilla’s dubbel zodat je kleine tacoschelpen krijgt en bak ze nog even in de pan tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s knapperig zijn.
  9. Serveer de Birria taco’s warm en eventueel gegarneerd met verse fijngehakte koriander en uien vergezeld van limoenpartjes om er overheen te persen. Dip de taco’s in de overgebleven bouillon voor een extra smaakexplosie!

 

Birria Taco’s zijn perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie of als snack tijdens een feestje. De combinatie van mals stoofvlees, smeuïge kaas en kruidige bouillon zal zeker indruk maken op iedereen aan tafel. Dus waar wacht je nog op? Breng de smaken van Mexico naar jouw keuken en laat je smaakpapillen verwennen met deze heerlijke Mexicaanse lekkernij! Eetsmakelijk!

 

Ben je er tijdens het bereiden van de birria taco’s achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor Mexicaanse recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest