Een lekkere en gezonde snack: geroosterde kikkererwten. Tover kikkererwten om in borrelnootjes door ze in de oven te laten roosteren! Een lekkere knapperige snack, maar dan wat verantwoorder dan de gemiddelde borrelnoot uit de supermarkt. In deze blog een hartig én zoet recept voor geroosterde kikkererwten.
Hartige geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
- blikje kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet de kikkererwten in een zeefje en laat uitlekken. Dep eventueel nog droog met een stukje keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een schaaltje en meng met de eetlepel olijfolie en kruiden naar smaak.
- Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven.
- Bak de kikkererwten 20 minuten, hussel dan de kikkererwten en bak daarna nog 10 minuten tot de kikkererwten mooi goudbruin en knapperig zijn.
Zoete geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
- blikje kikkererwten
- 1 eetlepel agavesiroop
- kaneel of koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet de kikkererwten in een zeefje en laat uitlekken. Dep eventueel nog droog met een stukje keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een schaaltje en meng met de eetlepel agavesiroop en kaneel naar smaak.
- Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven.
- Bak de kikkererwten 20 minuten, hussel dan de kikkererwten en bak daarna nog 10 minuten tot de kikkererwten mooi goudbruin en knapperig zijn.
Variaties
Het leuke aan dit recept is dat je eigenlijk alle smaken toe kunt voegen die jou lekker lijken. Wij hebben je twee lekkere voorbeelden gegeven, maar experimenteer er lekker op los!
Op zoek naar een nieuwe oven? Of toe aan een nieuwe keuken? Kom gerust langs in een van onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.
Na het maken van de geroosterde kikkererwten op zoek naar nog meer inspiratie? Probeer de volgende recepten:
VOLG ONS