Een heerlijk drankje voor de herfstdagen: pumpkin spice cappuccino. Op warme herfstdagen zou je hier ook prima een ijskoffie van kunnen maken!
Pumpkin spice cappuccino recept
Het recept is goed voor 4 grote bekers. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 200 gram pompoenblokjes (vriezer)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel gember
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 3 eetlepels fijne kristalsuiker
- 800-1000 ml melk
- 1 theelepel vanille extract
- 4 espresso’s
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water in 15 minuten gaar.
- Pureer met een staafmixer of blender tot een glad mengsel.
- Haal het mengsel vervolgens door een zeef, zodat alle draden eruit zijn en je een dunne puree overhoudt.
- Meng de kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel, dit zijn de kruiden voor pumpkin spice.
- Verwarm de melk met de kristalsuiker en 4 eetlepels pompoenpuree op middelhoog vuur.
- Verwarm al roerend tot de melk bijna kookt.
- Roer het vanille-extract en de pumpkin spice erdoor.
- Zet 4 grote mokken met espresso. Verdeel de pumpkin spice gekruide melk over de mokken.
- Serveer eventueel met wat slagroom en kaneel. Geniet ervan!
Tip! Houd je pompoenpuree over? Dit kun je 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de pompoenpuree ook invriezen in bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm. Zo kun je elke keer een portie uit de vriezer halen!
Ben je er tijdens het bereiden van de pumpkin spice cappuccino erachter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een compleet nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren of maak alvast een afspraak voor advies op maat.
Meer recept inspiratie
- Kopje koffie? Een aantal heerlijke recepten voor de ochtend
- Frappuccino – Een heerlijk ijskoffie recept
- Whipped coffee recept
- Thuisbarista: zo zet je de perfecte kop koffie
VOLG ONS