Linzensoep is heerlijk als lunch, maar ook lekker als vullend avondmaal met wat brood of salade erbij. De soep is ook perfect na het sporten, gezien linzen boordevol eiwitten zitten.
Peulvruchten
Linzen vallen onder de categorie peulvruchten, net als bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten en sojabonen. Peulvruchten zijn ontzettend voedzaam en ze helpen je bloedvaten gezond te houden door het LDL-cholesterol te verlagen. Ze zitten boordevol koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen als ijzer en calcium. Bovendien bevatten peulvruchten veel vezels.
Pittige linzensoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel olie of bakboter
- 2 wortels
- 1 rode peper
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- Snuf kaneel
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 300 g rode gedroogde linzen
- 1 blikje kokosmelk
- Peper en zout naar smaak
- Bosje koriander
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook in stukjes. Verhit een beetje olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
- Snijd de wortel en peper in stukjes. Voeg toe aan de pan en roerbak een paar minuten mee.
- Voeg de korianderpoeder, komijnpoeder en kaneel toe.
- Doe dan de tomatenblokjes erbij en de rode linzen.
- Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Kook ongeveer 25 minuten.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer; pureer tot een structuur die jij lekker vindt, fijn of juist wat grover.
- Voeg voor het serveren de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en garneer met koriander.
Eet smakelijk!
Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken of de apparatuur (of allebei) wel eens aan vervanging toe is? Maak dan een hier afspraak met een van onze specialisten om te kijken wat de mogelijkheden zijn om jouw droomkeuken te realiseren!
Op zoek naar meer lekkere en gezonde recepten? Lees ook:
- Gezonde soep met broccoli, courgette en prei
- Traybake met vegan kipstukjes
- Geroosterde kikkererwten
- Pittige pompoensoep
- Groenten uit de oven
VOLG ONS