Knapperig van buiten, zacht van binnen. Deze pistache koekjes zijn de perfecte snack voor bij de koffie of thee! In deze blog vertellen we je hoe je deze overheerlijke koekjes maakt.
Pistache koekjes met witte chocolade
Het recept is goed voor ongeveer 20 koekjes.
Ingrediënten
- 120 gram ongezouten boter, kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 180 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- Snuf zout
- 80 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
- 100 gram witte chocolade, grof gehakt
Bereidingswijze
- Verwarm om te beginnen de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop ondertussen de boter en suiker romig.
- Voeg vervolgens het ei het vanille-extract toe en mix goed door.
- Zeef daarna de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe aan het beslag.
- Meng tot een deeg.
- Spatel tot slot de gehakte pistachenoten en witte chocolade erdoor.
- Schep per koekje 1 flinke theelepel beslag op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Zorg dat er wat ruimte tussen de deegbolletjes ligt, de koekjes lopen uit.
- Druk ze vervolgens een beetje plat en bak ze 10-12 minuten tot de randjes van de koekjes mooi licht goudbruin zijn.
- Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna voorzichtig op een rooster om ze volledig af te laten koelen. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de pistache koekjes met witte chocolade achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Na het maken van de pistache koekjes op zoek naar nog meer receptinspiratie? Probeer ook onze andere recepten:

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Iedere eerste dag van de maand ontvang je in jouw mailbox de beste keukeninspiratie, trends, tips en recepten.
VOLG ONS