Zin in een zoet ontbijt of tussendoortje? Maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan zijn deze snelle chocolade broodjes de perfecte oplossing! Met maar een paar ingrediënten tover je binnen no-time een lekkere, knapperige lekkernij op tafel. Lees gauw verder voor het recept.
Snelle chocolade broodjes – Recept
Recept voor 8-10 broodjes
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 eetlepels chocoladepasta
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- 50 gram hazelnoten, in stukjes gehakt
Bereidingswijze
- Verwarm om te beginnen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit.
- Verdeel vervolgens de chocoladepasta over het bladerdeeg, laat aan een lange zijde een paar cm bladerdeeg vrij.
- Bestrooi daarna de chocoladelaag met stukjes pure chocolade en hazelnoot.
- Bestrijk het randje zonder chocoladepasta met wat ei, rol het bladerdeeg op en druk de rol voorzichtig dicht.
- Snijd vervolgens de rol in 8-10 stukken, afhankelijk van de gewenste grootte van de chocoladebroodjes.
- Leg vervolgens de chocolade broodjes met een snijkant naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van het ei.
- Bak tot slot de chocoladebroodjes 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de snelle chocolade broodjes achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
VOLG ONS