Op zoek naar een snelle gezonde snack? Dan zijn deze pindakaas-banaan havermout koekjes wat voor jou! Lees gauw verder voor het recept.
Pindakaas-banaan havermout koekjes
Ingrediënten
Recept voor ongeveer 12 koekjes
- 2 rijpe bananen
- 150 gram havermout
- 80 gram 100% pindakaas
- 1 theelepel vanille-extract
- Snuf kaneel
- Extra: 1 handje rozijnen, 1 handje pure chocolade in stukjes gehakt, kokosrasp
Bereiding:
- Verwarm om te beginnen de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe vervolgens de bananen, pindakaas, havermout, vanille-extract en kaneel in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Voeg daarna eventuele extra’s voorzichtig toe aan het beslag.
- Schep met een lepel hoopjes van het beslag op de bakplaat en druk ze platter naar wens.
- Bak de koekjes 12-15 minuten af in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Laat de koekjes tot slot een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt. Eet smakelijk!
Tip! In een luchtdichte trommel blijven de koekjes 3-4 dagen goed.
Tip 2! Wil je havermout koekjes maken die extra eiwitrijk zijn? Voeg dan een scoop eiwitpoeder toe aan het recept. Zo maak je de perfecte gezonde snack voor na een work-out.
Ben je er tijdens het maken van de pindakaas-banaan havermout koekjes achter gekomen dat je oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
VOLG ONS