088 0101 200 [email protected]

Begin je dag goed met een lekkere smoothie of smoothiebowl! Maak de lekkerste smoothies met ons smoothie stappenplan!

 

Maak de lekkerste smoothies stappenplan

 

Stap 1: De basis
De basis van elke smoothie is een vloeistof. Afhankelijk of je van dikke of dunne smoothies houdt, is er best wat keuze. Vloeistoffen die je kunt toevoegen aan je smoothie zijn water, (plantaardige) melk, (plantaardige) yoghurt, kokoswater of bijvoorbeeld een groentensap of vruchtensap. Kies een vloeistof en vul je blender met ongeveer 200 ml van je favoriete basis.

 

Stap 2: Kies je favoriete groenten en fruit
Kies minstens twee soorten groenten en/of fruit. Qua groenten zijn verse spinazie, boerenkool, komkommer of avocado erg lekkere opties, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld sla, wortel of rode bieten. Ook bij fruit zijn de mogelijkheden eindeloos. Bananen maken een smoothie lekker romig. Aardbeien, besjes, mango, ananas, perzik, watermeloen, sinaasappels zijn ook allemaal fantastische opties voor een lekkere zoete/frisse smoothie. De keuze is reuze en durf te experimenteren! Ook diepvriesgroenten en fruit zijn erg geschikt voor smoothies.

 

Stap 3: Extraatjes
Om je smoothie extra voedzaam te maken kun je extraatjes toevoegen zoals noten (laat ze dan een nachtje weken in water voor gebruik), chiazaad, lijnzaad, havermout, notenpasta’s, noem maar op!

 

Stap 4: Smaakmakers
Breng je smoothie op smaak met zoetmakers als honing of agavesiroop. Niet zo’n zoetekauw? Ook verse munt, kaneel, vanille-extract of koek-en-speculaas-kruiden zijn erg lekker in smoothies!

 

Stap 5: Blenden maar!
Zo! Nu je smoothie samengesteld is, is het tijd om te blenden. Blend je smoothie tot een egale massa en geniet er van!

 

Tip: Maak er een smoothiebowl van! Je kunt er voor kiezen om in plaats van de extraatjes door je smoothie heen te blenden, de extraatjes te gebruiken om een prachtige smoothiebowl mee te maken. Beleg je smoothiebowl dan met wat plakjes vers fruit, granola (of havermout) en pitten en zaden.

 

 

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Of maak alvast een afspraak voor advies op maat. Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw droomkeuken!

 

 

Recept inspiratie voor smoothies

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest