088 0101 200 [email protected]

Halloween staat weer voor de deur. De tijd van het jaar om lekker te griezelen en sfeervolle decoratie te maken. Wat anders leent zich daar beter voor dan de pompoen? Wij willen je daarom op creatieve ideeën brengen om jouw halloween tot een sfeervolle maar ook heerlijk griezelige dag te maken met een te gekke halloween pompoen.

Pompoen kerven

Een van de meest bekende manieren om voor halloween decoratie te zorgen is natuurlijk om een pompoen uit te hollen en te voorzien van griezelige gezichtsuitdrukkingen, ook wel een Halloween pompoen gezicht. Hoe maak je nu eigenlijk zo een typische pompoen? We hebben het stap voor stap voor je beschreven.

halloween pompoen

Stap 1:
Snijd de bovenkant (de kroon) van de pompoen los. Dit doe je met een goed scherp mes.

Stap 2: 

Gebruik een grote opscheplepel om de pompoen uit te hollen. Schep niet alleen de zaden weg, maar ook wat van het vlees. Uiteindelijk zal de pompoen daardoor meer lucht doorlaten.

Stap 3:
Teken met een marker-stift een griezelig gezicht op de pompoen. Onthoud dat je dit uit gaat snijden en teken daarom dus vormen die je uit kan snijden. Gebruik een klein, maar scherp mes om de vormen uit te snijden.

Stap 4:
Doe een waxinelichtje in de pompoen en zet de kroon weer bovenop de pompoen.

*Tip:
Je kunt ook de huid van de pompoen op plekken heel dun maken, in plaats van uitsnijden. Dat maakt dat je meer diepte krijgt in je pompoen kunstwerk.

Pompoen verven

Wil je wel een pompoen versieren maar voel je weinig voor de klassieke manier? Misschien is dit dan een hele goede optie. Verf de pompoen, zoals je paaseieren verft. Ook hiermee kan je enorm leuke creaties maken. Er zijn verschillende manieren om je pompoen te verven. Gebruik bijvoorbeeld acrylverf en voorzie je pompoen van gekke gezichten, patronen of kleuren.

Pompoen Halloween

Ook kan je wasco-krijtjes breken en op de bovenkant van de pompoen leggen. Door het krijt te verwarmen met een föhn, zal de kleur uitlopen over de pompoen. Hierdoor krijg je een heel mooi effect zoals je kan zien op de foto hieronder. Plaats de pompoen wel in een kartonnen doos om te zorgen dat je huis vrij blijft van gekleurde spetters.

Pompoen versieren met stickers of vilten vormen

Voel je er niets voor om je handen vies te maken, maar wil je wel een leuke halloween pompoen? Dan is misschien deze optie een hele leuke optie. Wat je hiervoor nodig hebt zijn stickervellen, stukken vilt of ander soort stevig textiel en een schaar. Door vormen te knippen uit deze materialen kan je beesten of ander soort figuren maken van je pompoen. Ook kan je andere materialen toevoegen zoals papieren bakvormpjes, takken, etc. Wees lekker creatief!

Pompoen halloween
Meer lezen? Met de feestdagen in zicht hebben wij 3 blogs voor je op een rijtje gezet die wellicht mooi van pas kunnen komen.

  • Een lekker kalkoenrecept om Thanksgiving mee te vieren of voor kerst kan natuurlijk ook. Zie hier het recept!
  • Bereid je alvast voor op de feestdagen en oefen alvast met het maken van de perfecte kerststol. Hier het recept!
  • Een wijntje tijdens de feestdagen is natuurlijk heerlijk. Lees hier alle do’s en dont’s over wijn.Ben je benieuwd naar onze showroom en of wij de droomkeuken voor jou hebben? Kom dan gezellig bij ons langs in Ter Aar of Dordrecht. Je kan online ook een afspraak maken door hier te klikken.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest