Een echte klassieker: kipsaté! De oorsprong van saté ligt in Indonesië en Maleisië. Saté bestaat uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een stokje. Er zijn veel verschillende soorten saté. Wij delen dit keer een recept voor saté ajam, beter bekend als kipsaté.
Tip! Begin lekker vroeg met het marineren van de kip. Doe dit in de ochtend, of zelfs een dag van te voren. Zo trekken de smaken van de marinade goed in het vlees.
Kipsaté recept
Het recept is goed voor 8 spiesjes
Ingrediënten:
- 100 ml ketjap manis
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 theelepels honing of agavesiroop
- 600 gram kipfilet
- 8 spiesjes
Bereiding:
- Maak de marinade door de ketjap manis, knoflook, sambal en honing te mengen.
- Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
- Voeg de kip aan de marinade toe en laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast staan. Voor het lekkerste resultaat laat je de kipreepjes langer marineren.
- Maak je gebruik van houten spiesjes? Leg ze dan een half uur voor gebruik onder een gewichtje in een laagje water. Zo verbranden de stokjes niet.
- Rijg de kipfilet aan de spiesjes. Laat een stukje over om het spiesje goed vast te kunnen pakken.
- Grill de kipspiesjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Tip: serveer met pindasaus en wat gebakken uitjes of gooi het over een andere boeg en serveer de saté met een lekker pittig kerriesausje!
- Eet smakelijk.
Kom je er tijdens het koken achter dat de keuken nieuwe apparatuur nodig heeft of ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou in de keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.
VOLG ONS