Een heerlijk verwarmend drankje voor tijdens deze koude dagen: Irish coffee met een vleugje karamel. Pak een mok, lees verder voor het recept en geniet van deze heerlijke combinatie.
Irish coffee met karamelsmaak
Ingrediënten
Voor 1 glas
- 120 ml vers gezette koffie
- 30 ml Ierse whisky
- 1 eetlepel karamelsaus
- 1 theelepel bruine suiker
- 50 ml half opgeklopte slagroom
- Snuf zeezout
Bereiding
- Verwarm je glas door heet water erin te schenken en daarna weg te gieten.
- Meng de vers gezette koffie, whisky en karamelsaus in het glas.
- Roer goed door tot de karamel is opgelost.
- Voeg vervolgens de suiker toe.
- Schenk de half opgeklopte slagroom voorzichtig over een lepel op de koffie, zodat het in de bovenkant van het glas blijft drijven.
- Bestrooi met een snuf zeezout en garneer eventueel met een drizzle karamelsaus. Geniet ervan!
Tip! Voor een alcoholvrije variant kun je de whisky vervangen door een scheutje vanille-extract of amandelessence.
Tip 2! Je kunt karamelsaus kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken: Verhit 100 gram suiker en 50 ml water in een pan op middelhoog vuur tot het een diep gouden kleur krijgt. Haal van het vuur en roer er voorzichtig 60 ml slagroom door. Voeg eventueel een snuf zeezout toe en laat afkoelen.
Ben je er tijdens het maken van de Irish coffee met karamelsmaak achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Na het maken van de Irish coffee met karamelsmaak op zoek naar nog meer recept inspiratie? Bekijk ook onze andere recepten:
- Whipped coffee
- Frappuccino: een heerlijk ijskoffie recept
- Thuisbarista: zo zet je thuis de perfecte kop koffie
VOLG ONS