088 0101 200 [email protected]

Dit keer delen wij het recept voor gepofte knoflook met een aantal receptideeën waarin jij jouw gepofte knoflook kunt verwerken.

 

Gepofte knoflook recept

 

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Pel de buitenste losse schil van de knoflook af, de teentjes moeten aan elkaar blijven zitten.
  3. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflookbol af. Je ziet nu de teentjes knoflook in de bol zitten.
  4. Pak een stuk aluminiumfolie, leg de bol erop, schenk een goede scheut olijfolie over de bol heen, bestrooi met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht.
  5. Zet het pakketje voor ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Pak het pakketje uit, nu kun je de zacht geworden knoflook eruit lepelen of uitknijpen en gebruiken om in je recepten te verwerken. Eet smakelijk!

 

Wat kun je allemaal maken met gepofte knoflook?

Je kunt gepofte knoflook voor heel veel gerechten als smaakmaker gebruiken, eigenlijk hetzelfde als de rauwe bol. Denk bijvoorbeeld aan knoflookspread op (stok)brood, als ingrediënt voor andere spreads, bruschetta, aioli, knoflook soep, met geroosterde aardappeltjes, maar ook door vleesgerechten en pastagerechten. Door het poffen krijgt de knoflook een aromatische en zoetere smaak. Durf te experimenteren!

 

Ben je er tijdens het maken van de gepofte knoflook achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer receptideeën

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest