Op zoek naar een lekker recept dat gemakkelijk te maken is en snel op tafel staat? Maak Italiaanse gnocchi! Gnocchi zijn kleine deegbolletjes en bestaan voornamelijk uit aardappels en tarwemeel. Je maakt er de lekkerste pastagerechten mee. Dit keer delen wij het recept voor gebakken gnocchi met roomsaus.
Gebakken gnocchi recept
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gram champignons
- 100 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 pak gnocchi di patate
- 100 gram spinazie
- 100 ml slagroom
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout naar smaak
- Verse basilicum naar smaak
- Pijnboompitten naar smaak
- Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding
- Snijd de champignons in plakjes en snijd de cherrytomaten door de helft.
- Verhit wat olie in een koekenpan.
- Bak de gnocchi tot deze mooi goudbruin worden.
- Voeg de champignons en tomaatjes toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
- Doe de spinazie handje voor handje in de pan en laat slinken.
- Voeg de slagroom en sap van een halve citroen toe en warm op in 2 minuten op laag vuur.
- Verdeel de gnocchi over twee borden en garneer met de basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas naar smaak.
- Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de gnocchi achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak hier alvast een afspraak voor advies op maat.
VOLG ONS