088 0101 200 [email protected]

Pasta, het is zo een gerecht wat in heel veel variaties te maken is. Voor ieder wat wils en daarom nu een nieuw recept voor pasta met aubergine. Heel smakelijk en vegetarisch! Je zet deze pasta in een handomdraai op tafel om er lekker van te smullen.

 

Pasta met aubergine

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 Aubergines
  • 40 gram pijnboompitten
  • 6 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 470 gram tomatensaus met basilicum
  • 300 gram penne
  • 260 gram ricotta
  • 15 gram verse basilicum

 

Stappen

  1. Was de aubergines en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Bestrooi de blokjes met zout en laat ze 30 min staan in een vergiet.
  3. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Duw het vocht uit de aubergines en bak de blokjes goudbruin.
  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  7. Verwarm de pastasaus en voeg de knoflook toe (als je die eerst fruit, verbrandt de knoflook).
  8. Kook ondertussen de penne in zout water tot ze al dente zijn.
  9. Meng de saus door de afgegoten penne.
  10. Schep de pasta op het bord en verdeel de aubergine, pijnboompitten en ricotta over de borden met pasta.
  11. Garneer met basilicum.

 

 

Ben je er tijdens het koken achter gekomen dat er een apparaat aan vervanging toe is of ben je op zoek naar een geheel nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.

 

 

Liever een ander soort pasta?

We hebben nog veel meer verschillende recepten zoals:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest