088 0101 200 [email protected]

Een heerlijke Franse lekkernij: een galette. Een galette is ontzettend gemakkelijk te maken en kun je vullen met verschillende soorten fruit, maar de galette wordt ook vaak hartig gegeten. Deze week delen wij het recept voor een galette met kersen. Smullen maar!

 

Recept galette met kersen

Ingrediënten

  • 350 gram kersen, ontpit*
  • 75 gram suiker + extra
  • Sap van een ½ citroen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels koud water
  • 1x rol quiche en taartdeeg
  • Melk om te bestrijken

 

*TIP! Je kunt i.p.v. verse kersen ook diepvrieskersen gebruiken. Laat deze dan goed ontdooien en uitlekken alvorens je deze gebruikt.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de helft van de kersen in een steelpan samen met de suiker, citroen en vanille extract. Breng de kersen aan de kook.
  3. Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en voeg toe aan de kersen. Laat dit een paar minuutjes meekoken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de kersen toe. Laat het geheel een beetje afkoelen.
  5. Rol het deeg uit op een bakblik, laat het bakpapier van het deeg eronder liggen. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
  6. Verdeel het kersenmengsel over de bodem. Houdt ongeveer 4-5 cm van de rand vrij.
  7. Vouw de buitenste rand naar binnen en bestrijk de rand met melk. Bestrooi de rand met wat suiker.
  8. Doe de taart in de oven en bak in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  9. Geniet ervan! Maak de taart éxtra lekker met vanille-ijs of slagroom.

 

 

Ben je er tijdens het maken van de galette met kersen achter gekomen dat de kookplaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.

 

 

Meer bakinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest