088 0101 200 [email protected]

Op zoek naar inspiratie voor een lekker vullende maaltijdsalade? Gebruik dan dit handige 6 stappen plan voor een gezonde, maar zeer smaakvolle, bak salade. Met een paar simpele keuzes bouw jij je eigen smaakvolle maaltijdsalades!

 

Tips voor een goed vullende maaltijdsalade.

De lekkerste maaltijdsalades bouw je zelf in 6 simpele stappen.

 

#1 Bladgroente
Begin met groen. Groene bladgroenten zijn een goede basis van een salade. Bovendien bevatten bladgroenten nauwelijks calorieën en passen ze dus perfect in een gezonde leefstijl. Ga voor een zachte botersla, knapperige ijsbergsla, kruidige rucola, een smakelijke slamix of een ijzerbom als (baby)spinazie. Maak je de salade van te voren klaar, om later op de dag op te eten? Kies dan voor bladgroenten die lang goed blijven zoals ijsbergsla, romaine sla en spinazie. Voeg de dressing (en eventueel andere natte ingrediënten) pas op het laatste moment toe.

 

#2 Koolhydraten
Maak een maaltijdsalade extra vullend met een koolhydraatbron. Pasta, rijst, noedels, blokjes (zoete) aardappel, quinoa of peulvruchten zoals kikkererwten en linzen. Koolhydraten geven een maaltijdsalade wat meer body. Bovendien bepalen ze ook een beetje het karakter van je salade. Met pasta kun je een Italian style salade maken en met noedels een Asian style salade.

 

#3 Groenten en fruit
Vul de salade aan met groenten die je lekker vindt. Ben je een zoetekauw? Dan vind je het misschien ook lekker om een stukje fruit toe te voegen. Extra lekker is om het fruit te grillen, zodat het fruit een beetje karamelliseert. Voeg lekker veel groenten toe, denk aan komkommer, paprika, avocado, rode ui, wortel, rode biet, kool, (gegrilde) courgette en/of tomaat. Met fruit kun je hele verrassende combinaties maken, heb je er weleens aan gedacht om watermeloen door een salade te doen of appel? Ook gedroogd fruit zoals abrikozen zijn ontzettend lekker in salades!

 

maaltijdsalade

 

#4 Eiwitbron
Ook eiwitbronnen kunnen niet ontbreken in een goedgevulde maaltijdsalade. Dat kan vlees zijn, vis zijn of ga voor vega met kaas (feta met bietjes, lekker!), een gekookt ei, peulvruchten, een vleesvervanger of knapperig gebakken tofu. Geef extra smaak aan je salade door je eiwitbron te marineren met bijvoorbeeld teriyakisaus, cajunkruiden of chimichurri kruiden. Of geef smaak door te grillen.

 

#5 Toppings
Geef de salade extra crunch en smaak met toppings. Voeg een goede bron van gezonde vetten toe zoals noten en zaden, denk aan walnoten, hazelnoten, pompoenpitten, pijnboompitten, zonnebloempitten. Of voeg wat extra kruiden toe zoals munt en basilicum. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld kappertjes, zongedroogde tomaten of olijven toe te voegen. Voor een supergezonde salade met iets meer pit kun je ook kiemen toevoegen! Kiemen zitten boordevol anti-oxidanten en geven een lekkere knapperige bite in je salade.

 

#6 Dressing
Tot slot kies je een dressing die bij de salade past. Een goede dressing tovert de simpelste salades om in een explosie van smaken. Een frisse dressing op basis van yoghurt, een lekkere vinaigrette, een dressing op basis van olie of geef je salade een Aziatische twist met sojasaus. Ook fruitsap, tahin, hummus en pesto zijn heerlijk als dressing.

 

Eet smakelijk! Welke salade is jouw favoriet?

 

 

Op zoek naar een nieuwe keuken of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn in jouw keuken? Maak een afspraak in één van onze showrooms. Dan kunnen wij je helpen met het verwezenlijken van jouw wensen of zelfs jouw droomkeuken.

 

 

Op zoek naar nog meer gezonde maaltijd inspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest