Een lekker en makkelijk recept dat er ook nog eens heel erg leuk uitziet: een bladerdeeg kerstboom met pesto en kaas. Het perfecte borrelhapje voor en tijdens de feestdagen! Hoe je dit maakt? Dat leggen wij je graag uit in deze blog.
Bladerdeeg kerstboom
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gram pesto
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ei (voor het insmeren)
- Optioneel: wat extra geraspte kaas en/of sesamzaad voor garnering
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besmeer de helft (in de breedte) van het bladerdeeg met de pesto en strooi de kaas erover.
- Vouw het bladerdeeg dubbel.
- Snijd met een mes de vorm van een kerstboom in het bladerdeeg. Snijd aan beide kanten de boom in tot net niet in het midden zodat er een soort takken ontstaan aan een boomstam.
- Draai de takken om zodat er een twist in komt.
- Met de restjes bladerdeeg kun je nog een sterretje voor bovenop de boom maken.
- Bestrijk de kerstboom met het ei. Garneer eventueel met extra kaas en/of sesamzaadjes.
- Bak de kerstboom van bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en gaar.
- De bladerdeeg kerstboom kun je zowel warm als koud serveren. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat de oven niet meer helemaal lekker werkt? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.
Meer inspiratie:
- Gevulde kerstkalkoen
- 2 kerst recepten met aardappelen
- 2 kerst recepten om te maken met het hele gezin
- Pavlova met frambozen en pistachenoten
VOLG ONS