088 0101 200 [email protected]

Ben jij gek op Aperol Spritz en Gin-tonic? Maak dan dit perfecte zomerdrankje, genaamd de Aperol Gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte afkoeling voor tijdens de warme aankomende zomer dagen. 

 

Aperol Gin-tonic recept

Dit recept is geschikt voor het bereiden van 4 glazen Aperol Gin-tonic. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • IJsblokjes
  • 200 ml aperol
  • 200 ml gin
  • 400 ml tonic gekoeld
  • 1 limoen in partjes

 

Benodigdheden

  • Ballonglazen
  • Roerstaafjes

 

Bereidingswijze

  1. Vul een groot glas met ijsblokjes. Zorg ervoor dat het glas goed gekoeld is, zodat je cocktail lekker fris blijft.
  2. Giet 200 ml Aperol over de ijsblokjes. De zoete, licht bittere smaak van Aperol voegt een unieke dimensie toe aan deze klassieke cocktail.
  3. Voeg vervolgens 200 ml gin toe aan het glas. Kies een gin die past bij jouw smaakvoorkeur – of het nu een kruidige London dry gin is of een meer fruitige variant.
  4. Giet voorzichtig 400 ml gekoelde tonic over de Aperol en gin. De bruisende tonic voegt een verfrissend element toe aan de cocktail en zorgt voor die onmiskenbare gin-tonic smaak.
  5. Garneer de cocktail met partjes limoen voor een vleugje citrus. Het zuurtje van de limoen snijdt door de zoetheid van de Aperol en voegt een verfrissend aroma toe.
  6. Geef de cocktail een voorzichtige roer met een roerstaafje om alle smaken goed te mengen.
  7. Serveer de Aperol Gin-tonic direct en geniet van elke verfrissende slok!

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je je graag laten inspireren? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie voor zomerse recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest