088 0101 200 [email protected]

Je hebt wat te vieren en daar past een feestelijk drankje bij zoals een wijntje, biertje of misschien wel alcoholvrije cocktails? Zo een alcoholvrij feestelijk drankje wordt ook wel een mocktail genoemd. Het voordeel van zo een exemplaar zonder alcohol is dat je er onbeperkt van kunt drinken zonder dat je de volgende ochtend wat minder feestelijk voelt (lees: een kater). Hoe je nu die gezellige drankjes maakt? Wij hebben er 5 voor je uitgezocht die het proberen waard zijn. Cheers!

Virgin Gin and Tonic

Virgin Gin & Tonic

Een Gin & Tonic is hip en tevens een heel bekend drankje. Voor deze variant heb je alcoholvrije gin nodig. Yes, dat bestaat! Om deze G&T te maken gebruik je Seedlip Garden 108.

Nodig voor 1 glas:
Komkommer – het mooiste is om het met een dunschiller in een lint te schillen.
IJsblokjes
40 ml Seedlip Garden 108
200 ml Elderflower Tonic
Optioneel: Takje munt ter decoratie.

Hoe maak je een Virgin Gin & Tonic?
doe als eerste het lint van komkommer in het glas en vul het daarna 3/4 met ijs. Schenk de gin in het glas en top af met de tonic.

Virgin Mojito

Virgin Mojito

De mojito is is een echte klassieker en waarom zouden we er dan geen virgin exemplaar van maken? Zo kan iedereen genieten van dit frisse, maar o-zo-lekkere drankje!

Nodig voor 1 glas:
8 Verse muntblaadjes
1 eetlepel rietsuiker
Schijfjes limoen
25ml limoensap
Crushed ijsblokjes
Tonic

Hoe maak je een Virgin Mojito?
Doe de munt, limoenschijfjes en suiker in het glas en stamp dit een beetje fijn met de achterkant van een houten pollepel. Doe vervolgens het crushed ijs erbij en schenk de limoensap en tonic in het glas. Zet nog een schijfje limoen op de rand ter decoratie.

Shirley Temple

Shirley Temple

Dit is een alcoholvrije cocktail die in de 30s’ in Beverly Hills werd voor het eerst werd gemaakt voor de gelijknamige actrice.

Nodig voor 1 glas:
15ml grenadine siroop
100ml Sinaasappelsap
100 ml Gemberbier
IJsblokjes
Marachinokers ter decoratie

Hoe maak je een Shirley Temple?
Schenk. De grenadine in het glas en vul vervolgens het glas met ijs. Schenk dan de sinaasappelsap en vervolgens de gemberbier in het glas en top af met een marachinokers.

alcoholvrije cocktails

Virgin Moscow Mule

Dit drankje zie je veel verschijnen in een koperen mok. Het is een smakelijke cocktail en deze alcoholvrije variant doet ook zeker niet onder voor de alcoholische variant.

Nodig voor 1 glas:
30ml Gemberbier/ginger ale
15ml Limoensap
1 theelepel vanille extract
1 theelepel rumsiroop (alcoholvrij)
IJsblokjes
Tonic

Hoe maak je Moscow Mule?
Doe de ginger ale/gemberbier in een glas samen met de vanille extract, limoensap en rumsiroop. Roer het geheel goed door en voeg ijs toe aan het glas. Schenk daarna rustig de tonic erbij.

Cranberry Sangria

Cranberry Sangria

Niks past er beter bij de zomer als een grote kan sangria. Met deze alcoholvrije variant kun je heerlijk genieten van een zomerse dag.

Nodig voor 8 personen:
520ml Cranberrysap
450ml Rode druivensap
1 citroen
200 ml sinaasappelsap
250ml spa rood
1 handsinaasappel
100 gram diepvries cranberry’s
450gram ijsblokjes

Hoe maak je de cranberry Sangria?
Zorg dat je hiervoor een grote kom hebt of een grote kan waarin je de sangria kunt maken. Pers de citroen uit en doe het sap samen met de druivensap, cranberrysap, sinaasappelsap en spa rood in de kom of kan. Meng alles tot het goed gemixt is. Boen de sinaasappel goed en snijd deze in plakjes en voeg dit samen met de gevroren cranberry’s toe aan de sangria. Voeg als laatste ook nog het ijs toe.

 

Wil je graag een mooie leefkeuken om gezellig met zijn allen alcoholvrije cocktails te maken en te kunnen genieten in dezelfde ruimte? Maak dan hier een afspraak bij een van onze twee showrooms om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Wil je nog wat te snacken bij deze alcoholvrije cocktails? Bekijk dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest