088 0101 200 [email protected]

De verjaardag van de koning komt er weer aan! Daarom is het hoog tijd om de lekkerste en meest feestelijke oranje cocktails met je te delen. Liever alcoholvrije cocktails? Bekijk onze recepten voor mocktails!

 

 

Oranje cocktails!

 

Aperol Spritz

Ingrediënten 

  • IJsklontjes
  • 3 delen (droge) prosecco
  • 2 delen Aperol
  • 1 deel bruiswater
  • Schijfjes sinaasappel voor garnering

 

Bereiding

  • Doe de ijsklontjes, prosecco, Aperol en bruiswater naar verhouding in een glas.
  • Serveer met een sinaasappelschijfje aan het glas.

 

 

Tequila Sunrise

Ingrediënten

  • IJsklontjes
  • 3 eetlepels tequila
  • 6 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
  • 2 theelepels grenadine

 

Bereiding

  • Vul een longdrinkglas met ijsklonten of ijsgruis.
  • Schenk de tequila erin en daarna de sinaasappelsap.
  • Giet de grenadine langzaam in het glas zodat de siroop naar de bodem zinkt.
  • Garneer met een schijfje sinaasappel.

 

 

oranje cocktails recepten

 

 

Mimosa

Ingrediënten

  • 60 ml mousserende wijn
  • 60 ml verse sinaasappelsap
  • Schijfjes sinaasappel voor garnering

 

Bereiding

  • Verdeel de prosecco en sinaasappelsap over 4 glazen.
  • Serveer met een sinaasappelschijfje aan het glas.
  • Liever een alcoholvrije variant? Gebruik dan alcoholvrije mousserende wijn.

 

 

Oranje mojito

Ingrediënten

  • IJsklontjes of ijsgruis
  • 50 ml witte rum
  • 60 ml bruiswater
  • 15 ml limoensap
  • 2 tl suiker
  • 12 muntblaadjes
  • Scheutje sinaasappelsap

 

Bereiding

  • Schenk de rum, limoensap, bruiswater en suiker in een mojito glas.
  • Plaats muntblaadjes tussen je handpalmen en klap, wrijf over het glas en laat dan in het glas vallen. Zo komt de aroma van munt goed vrij.
  • Vul het glas met ijs en roer.
  • Schenk een scheutje sinaasappelsap in het glas.
  • Garneer met een munttakje en partjes limoen of sinaasappel.

 

 

Mai Tai

Ingrediënten

  • IJsklonten
  • 1,5 eetlepel lichte rum
  • 1,5 eetlepel donkere rum
  • 1,5 eetlepel abrikozen brandy
  • 4,5 eetlepels sinaasappelsap
  • 4,5 eetlepels ananassap
  • 1,5 eetlepel grenadine

 

Bereiding

  • Meng de rum, brandy en sap goed door elkaar met ijs.
  • Schenk de grenadine langzaam in het glas zodat de siroop naar de bodem zinkt.
  • Garneer met tropisch fruit.

 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Maak een afspraak in een van onze showrooms en laat je inspireren!

 

 

Oranje hapjes inspiratie?

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest