088 0101 200 [email protected]

Een keuken gaat vaak jaren mee, gemiddeld zo een 25 jaar. Het is daarom ook geen overbodige luxe om eens goed te bedenken wat jij in je nieuwe keuken wilt hebben om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Een blik op de toekomst is daarom altijd aan te raden. Wat kunnen we verwachten van de keuken van de toekomst en hoe maken we onze nieuwe keuken zo toekomst-proof als mogelijk?

De klassieke keuken

De keuken is al jaren een plek waar we ons eten maken en bewaren. Maar wat er de laatste jaren wel veranderd is, is dat de keuken meer een ontmoetingsplek is geworden en zich vaak in dezelfde ruimte bevind als het leefgedeelte. Vroeger was de eetkamer de ontmoetingsplek en het hart van het huis, maar niet langer is de keuken een afschermde plek waar enkel gewerkt wordt. Omdat zich het dagelijks leven en de gezelligheid zich nu in de keuken afspelen is het uiterlijk van de keuken nog belangrijker geworden. Het is onderdeel van je interieur en daarom is het mooi als dit allemaal een geheel vormt. 

Vernieuwing in de keuken

De keuken is tevens ook nog een stuk luxer geworden met alle mogelijkheden die we eraan toe kunnen voegen. Denk bijvoorbeeld aan de heetwaterkraan zoals de Qoocker, de (combi)stoomoven, de inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem en verschillende apparatuur die we via een app of via ons stem kunnen besturen. Je kunt het nu al zo gek niet bedenken. Dus waar gaan we heen in de toekomst?

geïntegreerd afzuigsysteem

De toekomst 

Blijft de keuken in de toekomst ook het hart van het huis en houden we dan nog altijd van een ruime keuken of hebben we die dan liever wat kleiner? Het antwoord is ja, we houden ook dan nog altijd van een ruime keuken! Want hier in Europa staat koken en thuis eten voor gezelligheid. Natuurlijk bestellen we wel eens wat of gaan we buiten de deur eten, maar een avondje tafelen is in Nederland zeker minstens zo gezellig. Dit zal in de toekomst dan hoogstwaarschijnlijk ook niet veranderen.

Blenden

Wat we wel gaan zien is dat de keuken nog meer onderdeel zal worden van de leefruimte en hier helemaal mooi in zal ‘blenden’. De kleuren, texturen en materialen gaan daarom nog belangrijker worden bij de keuze voor een nieuwe keuken. Ook het oog op duurzaamheid is iets wat populariteit zal winnen in de komende jaren. Wist je dat er verschillende ECO-lijnen bestaan van merken en dat je ook kan kijken naar de keurmerken om te weten hoe duurzaam de keuken is? Tevens kan je bij de keuze voor apparatuur ook al heel veel kanten op als je gaat voor een duurzame keuze. Laat je vooral goed informeren door de specialisten.

Slimme apparatuur 

Ook onze apparatuur wordt slimmer. Zo zal een koelkast in de toekomst wellicht uitgerust zijn met camera aan de binnenkant die kan registreren of er boodschappen moet worden gedaan. Aan de buitenkant zal zich een touchscreen bevinden waar je nog meer informatie op kunt vragen voor in de keuken, zoals bijvoorbeeld recepten. Naast slimme koelkasten zijn er ook slimme vaatwassers. Deze slimmere variant bestaat al. Wist je namelijk dat dit exemplaar zelf kan inschatten hoeveel schoonmaakmiddel de vaat nodig heeft?! We kunnen niet wachten om te zien wat voor technologie onze keukenervaring nog gemakkelijker gaat maken zodat we optimaal kunnen genieten van het maken van lekkere maaltijden.

vaatwasser

Wil je ook graag zo een toekomst-proof keuken? Maak dan een afspraak bij een van onze twee filialen en laat je verrassen door alle mogelijkheden.

 

Meer weten over de toekomst van de keuken? Lees dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest