088 0101 200 [email protected]

Je wilt een nieuwe keuken, maar raakt verdwaald in de vele mogelijkheden? Heb je ooit gedacht over een verantwoorde keuze voor een nieuwe keuken? De duurzame keuken is namelijk een optie en komt in vele vormen, maten en stijlen. Daarbij hoeft een duurzame niet altijd een dure keuze te zijn. Benieuwd naar welke verantwoorde keuzes er zijn om je keuken duurzaam te maken? Lees dan zeker verder.

Behouden wat goed is

Allereerst is het goed om je huidige keuken eens goed te bekijken. Ben je blij met hoe de indeling van de keuken is? Is de basis nog goed? Dan is het bijvoorbeeld een optie om alleen de fronten (de voorzijden van de lades en deurtjes) te vervangen. Hierdoor krijgt jouw keuken wel een compleet nieuwe look, zonder dat je de complete keuken naar de vuilstort hoeft te brengen. Keukenrenovatie is dus een heel goede optie, lees er hier meer over. En eerlijk is eerlijk, onnodig weggooien is gewoon zonde! Ook voor de nieuwe fronten is het mogelijk een duurzame keuze te maken. Dit is te zien aan keurmerken. Welke keurmerken precies? Dat kan je verderop in dit artikel lezen.

Het mogelijk om naast de fronten ook het werkblad te vervangen. Heb je momenteel een houten blad, maar zou je toch liever een marmer-look willen, of juist dat ó-zo-hippe terrazzo? Het kan allemaal. Match die prachtige fronten met dat werkblad wat je zo mooi vindt en creëer op deze manier je nieuwe droomkeuken, zonder de oude helemaal weg te doen.

Apparatuur

Is de apparatuur van de keuken ook aan vervanging toe? Kies dan voor zuinige apparaten nu je de kans hebt. Hoe weet je dat apparaten energiezuinig zijn? Dat is heel gemakkelijk te zien aan de labels die duurzaamheid aanduiden. Let wel…Je kunt op meer bezuinigen dan energie alleen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor een vaatwasser te kiezen die minder water gebruikt. Bezuinigen is beter voor het milieu en voor je portemonnee! Hoe fijn is dat?

Natuurlijk mogen we het koken niet overslaan. Vanaf 2050 hoopt Nederland van het gas af te zijn. Een mooi streven en daarom ook heel belangrijk om dat mee te nemen in de keuze voor een kookplaat. Het is met het oog op de toekomst daarom handiger om te investeren in, bijvoorbeeld, een goede inductiekookplaat. Ook deze komen in vele vormen en maten en kunnen echt wat toevoegen aan je keuken. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige inductieplaten waarin ook het afzuigsysteem verwerkt zit of een prachtige fornuis met een inductiekookplaat. Er is zoveel mogelijk!

Nieuw en verantwoord

Toch een drastische verandering aanbrengen en daarom toch echt opzoek naar een nieuwe duurzame keuken, omdat je bijvoorbeeld een heel andere opstelling wenst? Of omdat de keuken in zijn totaal toch echt aan vervanging toe is? Wist je dan dat er de keuze bestaat om voor duurzame merken te kiezen, zoals bijvoorbeeld ECO van Nolte? Dit is de Duitse degelijkheid in een duurzaam jasje. Een heel verantwoorde keuze en nog altijd van goede kwaliteit.

Nolte eco duurzame keuken
Nolte Lyon duurzame keuken

Waaraan zie je dan dat keuzes verantwoord zijn? Dat is te zien aan de keurmerken zoals het FSC-label en PEFC-certificaat. Beide van deze keurmerken geven aan dat het materiaal van de keuken, hout, op een juiste manier gewonnen is en bossen behouden worden. Op de websites van FSC en PEFC kan je meer lezen over deze keurmerken.

 

Kiezen voor een duurzame keuken

Uiteindelijk gaat duurzaamheid niet alleen over de keuken zelf, maar ook over hoe jij er zelf mee om gaat. Zorg daarom goed voor jouw keuken en kies bij het ontwerpen niet voor materialen die snel lelijk worden. Het is ook belangrijk om tijdens het ontwerp-moment vooruit te kijken. Denk je bijvoorbeeld dat je dit keukenontwerp over een jaar of 5 nog steeds net zo mooi zal vinden? Is er ruimte om de uitstraling van de keuken te veranderen, door bijvoorbeeld een kleine aanpassing als het verven van een muurtje? Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je met deze keuken nog zo een 20 jaar vooruit wilt. Dit maakt de keuken uiteindelijk ook duurzaam. Wil je de keuken helemaal eigen maken en mooi inrichten? Doe dat dan met tweedehands vondsten van marktplaats of de kringloop.

Benieuwd of wij een mooie duurzame keuken voor jou hebben? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms om de opties te bekijken en te ontdekken of jouw droomkeuken erbij zit. Maak hier een afspraak.

– Inspiratie opdoen op het gebied van werkbladen? Klik dan hier.
– Je keuken voorzien van LED-verlichting, ook dat kan!
– Niet zomaar eten weggooien? Lees hier onze tips!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest