088 0101 200 [email protected]

We gooien gemiddeld zo’n 34 kg per persoon aan eten weg per jaar. Dat is niet alleen zonde voor het eten zelf, maar ook voor je portemonnee! In deze blog geven wij je tips om in de toekomst minder voedsel te verspillen.

 

Minder voedsel verspillen, tips!

Voedselverspilling is eigenlijk heel eenvoudig te voorkomen met onderstaande tips.

 

#1 Check je voorraad

Kijk voordat je boodschappen gaat doen in je voorraadkast en koelkast wat je nog hebt en wat je aankomende week zou kunnen gebruiken. Controleer ook vooral of er producten tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en bedenk daar recepten mee. Zo heb je niet alleen inzicht in wat je hebt en voorkom je dat je 5 pakken fusilli pasta in de kast hebt liggen, ook hoef je op deze manier minder weg te gooien.

 

#2 Kook met restjes

Je kunt veel meer maken met restjes dan je zelf denkt. Wist je dat je de stam van een broccoli bijvoorbeeld gewoon kunt eten? Met de stam van een broccoli kun je heerlijke broccolisoep maken. Ook lenen groenten en kruiden restjes zich heel goed om zelf bouillon te trekken. Maak bananenbrood van overrijpe bananen. Of houdt kliekjesdag, een dag waarin je de restjes uit de koelkast opeet. Wees creatief!

 

#3 Groenten kweken

Je hoeft natuurlijk niet direct een eigen moestuin te beginnen, maar wat heel veel mensen niet weten is dat je het uiteinde met wortels van groenten zoals bosui en prei op water kunt zetten. Deze groeien dan weer door tot nieuwe bosui en prei. Zo hoef je maar 1 keer een bosje bosui of prei te kopen en kun je deze lekker blijven gebruiken. Ververs wel regelmatig het water, zodat het niet gaat rotten. Dit is vooral een leuke besparing voor je eigen portemonnee!

 

#4 De supermarkt

Ook in de supermarkt kun je voedselverspilling tegen gaan. Haal je boodschappen voor iets dat je dezelfde dag gaat gebruiken? Kijk dan eens of het product er toevallig met een kortingssticker ligt! Ook kun je losse bananen bij elkaar verzamelen in plaats van een tros te kopen.

 

#5 Eten op de juiste manier bewaren

Houd je boodschappen zo lang mogelijk goed, door deze op de juiste plek te bewaren. Ook kan het handig zijn om producten zoals broden in de vriezer te bewaren en per dag je sneetjes brood eruit te halen. Zo heb je elke dag vers brood en hoef je geen brood weg te gooien.

 

#6 Kook op maat

Probeer zoveel mogelijk op maat te koken. Zo hoef je ook geen restjes weg te gooien. Of maak bewust wat meer om porties van de maaltijd in te kunnen vriezen voor een later moment. We hopen dat deze tips helpen om minder voedsel te verspillen. Wat zijn jouw beste tips?

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Neem een kijkje in onze gezellige showrooms, hier vind je de nieuwste modellen en vind je alle keukenstijlen onder één dak. Of maak alvast vrijblijvend een afspraak om jouw droomkeuken te ontwerpen. Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest