088 0101 200 [email protected]

Bij het kopen van een nieuwe keuken komt veel kijken. Naast het kiezen van een opstelling, het aanrechtblad, de apparatuur, en meer, kies je natuurlijk ook de nieuwe keukenfronten uit.

Maar waar dien je dan op te letten? Dat vertellen wij je graag in deze blogpost! Je leest, onder andere, over de verschillende soorten fronten, de ontwerpen, de kleuren, en de materialen.

Tip 1 – Kies de kleur van jouw nieuwe keukenfronten.

Inkoppertje, maar toch zeer belangrijk. Onder kleuren horen natuurlijk de bekende tinten, zoals wit, crème, grijs, en zwart, maar er bestaan ook andere mogelijkheden, zoals betonlook, rvs-look, hout(look), et cetera.

Kies vooral een kleur die je mooi vindt , maar die ook bij jouw functionele wensen past. Houd je van een goede hygiëne? Op licht gekleurde fronten is viezigheid snel zichtbaar. Anderzijds is stof beter zichtbaar op donkere kleuren.

Onthoud ook dat lichtere kleuren een keuken – en daarmee de ruimte – groter doen ogen, terwijl donkere kleuren een ruimte juist optisch verkleinen. Beide kanten hebben voordelen en nadelen, en het is aan jou om te bepalen welke aspecten je het belangrijkst vindt.

 

soorten fronten

Tip 2 – Bepaal het ontwerp.

Een kaderkeuken – of kader front – is te herkennen aan het ‘gekaderde’ rechthoekige vak, dat dieper in het front ligt. Een landelijk front lijkt deels op een kader front, maar heeft meer reliëf en vaak ook een uitbundigere decoratie.

Over het algemeen kunnen we fronten opdelen in 4 verschillende designs: glad en glad met reliëf, kader, en landelijk. Een glad front is, zoals de naam al doet vermoeden, een volledig glad front. Uiteraard zijn er in de gladde categorie ook gladde fronten met reliëf, oftewel met verschillende texturen. Er bestaan bijvoorbeeld betonlook fronten die ogen en voelen als steen, houten of houtlook fronten met een nerf, fronten met een gegraveerde streep, en meer.

 

4 soorten fronten

 

Tip 3 – Kies het juiste materiaal voor keukenfronten.

De meest voorkomende materialen voor keukenfronten zijn spaanplaat, MDF (medium-density fibreboard), en hout.

Spaanplaat is een relatief goedkoop, maar tegelijkertijd stevig en sterk materiaal. MDF is zeer populair dankzij de voordelige prijs. Bij MDF is het echter van belang om voor een hoge densiteit te kiezen, om zo de kwaliteit en de stevigheid van het front te kunnen waarborgen. Uiteraard werkt Keukenwarenhuis.nl enkel met MDF van ultieme top-kwaliteit.

Massief hout komt weinig voor, daar dit gevoelig is voor invloeden van buitenaf en zeer prijzig. Daardoor zijn de houten fineer fronten en houtlook fronten enorm aan populariteit gestegen, daar deze de look en feel van echt hout hebben, zonder de nadelen.

Tip 4 – Bepaal de afwerking van uw nieuwe keukenfronten.

Keukenfronten worden onder andere afgewerkt met folie, lak, kunststof of met fineer (voor houten fronten).

Folie is de goedkoopste variant. Bij folie wordt er letterlijk een laagje folie over de fronten gelegd. Deze hebben een mooie uitstraling, maar zijn helaas ook gevoeliger voor temperatuur- en vochtwisselingen. Bij goed onderhoud en een stabiele omgeving zal echter folie jarenlang mooi blijven.

De lak-afwerking wordt vooral gebruikt bij hoogglans fronten. Lak geeft een zeer chique en stijlvolle uitstraling. Ook is dit materiaal makkelijk schoon te maken. Enige nadelen zijn het feit dat lak makkelijk krast, en dat elke vingerafdruk zichtbaar zal zijn.

Een kunststof afwerking wordt vaak gebruikt wanneer de fronten en speciaal reliëf of een bepaalde textuur nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan betonlook, steenlook, patronen, etc.

Fineer is een dun laagje hout dat over een MDF of spanplaat front wordt geplakt. Hierdoor heb je wel de echte uitstraling van hout, maar veel voordeliger.

Conclusie

Bij het kiezen van nieuwe keukenfronten is het van belang om goed na te denken over de kleur, het ontwerp, het materiaal, en de afwerking. Ga vooral na wat jouw persoonlijke wensen zijn, maar denk ook goed na over de functionele aspecten.

 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je zeker weten dat je een goede keuze maakt? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen en hier kun je alle soorten keukenfronten bekijken, aanraken en voelen! Of maak alvast vrijblijvend een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

 

Meer keuken inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest