088 0101 200 [email protected]

In onze vorige blogartikelen lieten we je al inspireren met de top 10 keukenapparaten en de top 10 keukengerei voor elke thuiskok! Nu de zomer eindelijk van start is, is het nu tijd om je thuisbar klaar te maken voor het seizoen van onvergetelijke zomeravonden met vrienden en familie onder het genot van verfrissende cocktails. Of je nu een ervaren mixologist bent of net begint met het maken van cocktails, de juiste tools kunnen het verschil maken tussen een gewone drank en een buitengewone cocktailervaring. Hier zijn de top 10 cocktail tools die elke thuisbar nodig heeft.

 

Top 10 cocktail tools voor elke thuisbar

 

top 10 cocktail tools

Cocktailshaker

Een goede cocktailshaker is onmisbaar voor het mixen van je favoriete drankjes. Kies voor een klassieke Boston shaker of een drievoudige cocktailshaker voor meer complexe mixen.

 

top 10 cocktail tools

Jigger (barmaatje)

Nauwkeurig meten is de sleutel tot het maken van perfect gebalanceerde cocktails. Een jigger helpt je exact de juiste hoeveelheden sterke dranken en mixers toe te voegen.

 

top 10 cocktail tools

Muddler (stamper)

Gebruik een muddler om kruiden, fruit of suiker te pletten en de smaken vrij te laten komen in je cocktails, zoals mojito’s of old fashioneds.

 

top 10 cocktails tools

Strainer (zeef)

Na het shaken wil je je cocktail vakkundig zeven om ijs en stukjes pulp te verwijderen. Een strainer zorgt voor een gladde en professionele presentatie van je drankje.

 

cocktail barlepel

Barlepel

Een lange, spiraalvormige barlepel is essentieel voor het roeren van cocktails in een mengglas. Het helpt bij het gelijkmatig mengen van ingrediënten zonder de drank te veel te verstoren.

 

cocktail mexican elbow

Mexican elbow (citruspers)

Verse sappen geven je cocktails een frisse smaak. Een Mexican elbow, of citruspers, helpt je om snel en efficiënt sap uit citroenen, limoenen en andere citrusvruchten te halen.

 

cocktail schenktuitjes

Schenktuitjes

Met schenktuitjes kun je nauwkeurig en zonder morsen drankjes schenken. Ze zijn ideaal voor het doseren van siropen, sappen en andere vloeistoffen.

 

cocktail ijstang

IJstang

Een ijstang maakt het gemakkelijk om ijsblokjes in je cocktailshaker of glas te plaatsen zonder je handen te bevriezen. Het biedt precisie bij het toevoegen van ijs aan je drankje.

 

cocktail flesopener

Multifunctionele flesopener

Een multifunctionele flesopener opent niet alleen flessen, maar kan ook worden gebruikt als schroevendraaier en snijder, wat handig is voor verschillende cocktailbenodigdheden.

 

cocktailglazen

Cocktailglazen

Maak je presentatie compleet met cocktailglazen in verschillende stijlen, zoals martiniglazen, collinsglazen, coupes of zelfs speciale tiki-mokken, afhankelijk van het type cocktail.

 

Met deze top 10 cocktailtools ben je goed uitgerust om de zomerse dagen door te komen met verfrissende en smaakvolle cocktails. Experimenteer met nieuwe recepten en geniet van je eigen cocktailcreativiteit!

 

Ben je op zoek naar een hele nieuwe keuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer cocktailinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest