088 0101 200 [email protected]

Een onmisbaar item in de keuken: de prullenbak. Er zijn verschillende soorten prullenbakken voor in de keuken. Afhankelijk van de behoefte en voorkeuren kan dus per persoon verschillen welke prullenbak het beste bij je past. In deze blog vertellen we je meer over verschillende soorten prullenbakken in de keuken.

 

Prullenbakken in de keuken – Welke soorten prullenbakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten prullenbakken voor in de keuken. Er is onderscheid tussen vrijstaande prullenbakken en inbouwprullenbakken. De bekendste prullenbakken zijn inbouwprullenbakken, pedaalemmers, sensor-prullenbakken, push-prullenbakken en duo/trio-prullenbakken. In deze blog lees je dan ook meer over deze verschillende prullenbakken en hun functies.

 

Vrijstaande prullenbakken in de keuken

De traditionele prullenbak die op de vloer staat. Ze worden gemaakt van plastic, roestvrij staal en/of metalen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen. Zo heb je pedaalemmers, sensor prullenbakken, push-prullenbakken en duo/trio-prullenbakken.

 

Pedaalemmers

Een pedaalemmer heeft een voetpedaal en bedien je met je voet. Hierdoor kun je het deksel openen zonder je handen te gebruiken, dat maakt de prullenbak hygiënisch in gebruik. Ook is deze prullenbak erg handig als je je handen vol hebt.

 

Sensor-prullenbak

Een prullenbak met een deksel dat automatisch opent wanneer de sensor beweging detecteert. De prullenbak is eenvoudig te bedienen en zeer hygiënisch in gebruik.

 

Push-prullenbak

Waar je een pedaalemmer met je voet bedient, bedien je een push-prullenbak met je hand. Met één druk op de klep wordt de prullenbak geopend. Ze zijn eenvoudig te bedienen en de klep zorgt ervoor dat geuren in de prullenbak blijven.

 

Duo/trio-prullenbak

De duo/trio-prullenbak heeft meerdere bakken om het afval te scheiden, zoals papier, plastic, glas en afval. Ideaal dus als jij graag je afval gescheiden houdt. Vaak zijn deze varianten gecombineerd met bijvoorbeeld de push-prullenbak, sensor-prullenbak of inbouwprullenbak.

 

Inbouw prullenbakken in de keuken

Inbouwprullenbakken zijn in de keukenkastjes gemonteerd en bevinden zich vaak onder de gootsteen, zoals de pull-out prullenbak. Ook zijn er varianten die je zelf naar buiten trekt op het moment dat je de kast opent.

 

Pull-out prullenbak

Deze prullenbak is ingebouwd in een kast en trek je naar buiten als een lade. Vaak bestaat deze variant uit meerdere bakken zodat je het afval goed kunt scheiden, zoals papier, plastic, glas en afval. Deze prullenbak is ideaal als je weinig ruimte hebt om een vrijstaande prullenbak neer te zetten of als je de prullenbak graag uit het zicht hebt.

 

 

Al met al hangt de keuze voor een prullenbak helemaal af van jouw wensen. Ben je op zoek naar een (inbouw) prullenbak of misschien zelfs een compleet nieuwe keuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer inspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest