088 0101 200 [email protected]

Een rechte keuken indelen met de juiste tips en tricks zorgt voor een overzichtelijke keuken. De rechte keukenvorm is van zichzelf al goed te overzien, maar een goede indeling zorgt pas echt voor ultiem kookgenot!

In deze blog lees je:

  • tips voor het indelen van een kleine en korte rechte keukens,
  • en tips voor het inrichten van lange rechte keukens.

Wil je eerst weten of een rechte keuken überhaupt iets voor jou is? Hier leest u de 4 grote voordelen van een rechte keuken.

Kleine rechte keuken indelen

Wanneer de rechte keuken in een kleine ruimte wordt geplaatst is de werkruimte vaak beperkt. Een voordeel is dan wel dat alle keukenapparatuur en accessoires dicht bij elkaar in de buurt zitten. Dat geeft overzicht, en zorgt ervoor dat je overal snel en makkelijk bij kunt.

Een nadeel van kleine keukens is echter dat de opbergruimte vaak vrij beperkt is. Bij een kleine rechte keuken is het daardoor extra belangrijk om goed na te denken over het ontwerp en de indeling van de keuken. Bijvoorbeeld, door te kiezen voor hoge keukenkasten en door gebruik te maken van slimme opbergsystemen.

Hier leest je meer tips voor het inrichten van een kleine keuken.

rechte keuken indelen tip

kleine rechte keuken indelen

Grote rechte keuken indelen

Hoe langer de beschikbare ruimte, hoe groter en langer de rechte keuken kan zijn. Het voordeel van een langere rechte keuken is dat deze meer ruimte biedt. Wanneer je de breedte in kunt gaan, hoeft je geen gebruik te maken van hoge keukenkasten of bovenkasten. Hierdoor zijn grotere keukens niet alleen ruimer, maar zien ze er ook ruimer uit.

Bij een grotere keuken is het echter wel belangrijk om extra goed na te denken over de indeling. Indien je de kookplaat, spoelbak of koelkast aan verschillende uitersten van de keuken plaatst, kan dit tijdens het koken voor ongemak zorgen. Ook de opbergruimte voor de pannen of kookaccessoires kan beter in de buurt van de kookplaat worden geplaatst. Tijdens het koken is het namelijk niet handig om steeds een paar meter heen en weer te moeten lopen voor een pakje boter of de braadpan.

grote rechte keuken indelen

Conclusie

Bij een kleine rechte keuken is het belangrijk om genoeg werkruimte over te houden. Zorg vooral voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld door het nemen van hoge keukenkasten of het plaatsen van extra planken. In een grote rechte keuken is het vooral belangrijk om de kookplaat, koelkast en spoelbak enigszins bij elkaar in de buurt te plaatsen. Zo kan je tijdens het koken optimaal te werk gaan.

 

Meer advies nodig?

Ben je op zoek naar meer advies over een rechte keuken of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest