Dit keer delen wij een heerlijk soep recept, namelijk Thaise rode currysoep. Een heerlijk licht en pittig soepje met lekker veel groenten.
Thaise rode currysoep recept
Het recept is geschikt voor 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 750 ml visbouillon
- 250 gram (wok)garnalen
- 1 limoen
- 1 bosui
- 150 gram noedels
- Sesamzaadjes
Tip! Mocht je liever een vegetarische soep maken vervang dan de bouillon voor groentebouillon en de wokgarnalen voor tofu.
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn.
- Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
- Verhit de olie in een (diepe) pan. Fruit de ui, knoflook en gember.
- Voeg de rode currypasta toe en bak dit kort mee. Om te voorkomen dat het aanbrandt kun je een scheutje water toevoegen.
- Doe de winterpeen en paprika in de pan en bak een paar minuten mee.
- Doe de kokosmelk, groentebouillon en garnalen in de pan en breng zachtjes aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en kook de soep 15 minuten.
- Snijd ondertussen de limoen in parten. Knijp het sap van de helft van de limoen in de pan en bewaar de andere helft ter garnering. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
- Voeg de laatste 5 minuten de noedels toe aan de soep en laat meekoken tot ze gaar zijn.
- Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met de limoen, bosui en wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens de bereiding van de Thaise rode currysoep achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Neem een kijkje in onze gezellige showrooms of maak alvast een afspraak om jouw droomkeuken te ontwerpen. Keukenwarenhuis.nl… Daar moet je geweest zijn!
VOLG ONS