Bak zelf lekkere speculaasjes met dit speculaas recept. Je kunt dit recept maken met een originele speculaasplank, maar je kunt net ook net zo makkelijk het deeg uitsteken met een uitsteekvormpje. Een lekker recept voor tijdens pakjesavond of als koekje bij de koffie rond de feestdagen of koude winterdagen.
Speculaas recept
Recept voor 25 speculaasjes
Ingrediënten
- 95 gram boter, op kamertemperatuur
- 95 gram bruine basterdsuiker
- snuf zout
- 25 ml melk
- 150 gram bloem
- 1 grote eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
Benodigdheden
- Uitsteekvormpjes
Bereiding
- Doe de boter, basterdsuiker en zout in een kom en meng door elkaar.
Meng dan de melk erdoor en voeg vervolgens de bloem, speculaaskruiden en bakpoeder erdoor. - Kneed alles door tot een deeg.
- Laat het deeg, verpakt in plastic folie, minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 3-4 mm op een met bloem bestoven werkblad.
- Steek met een uitsteekvormpje koekjes uit het deeg en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze ongeveer 10-15 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.
Kom je er tijdens het bakken van de speculaasjes achter dat jouw keuken wel eens een opknapbeurt kan gebruiken of misschien wel helemaal aan vervanging toe is? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak, dan gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw wensen.
Meer bakinspiratie
- Chocolate chip cookies
- Appelkruimel om van te smullen
- Aardbeienrol met slagroom
- Chocolade zeezout taart
VOLG ONS