Een echte Hollandse maaltijd is een bord boerenkool met worst. Natuurlijk mag deze maaltijd ook dit najaar en deze winter niet ontbreken en daarom delen we dit klassieke recept met je. Wij hopen dat je ervan zult smullen en het vaker op tafel komt deze winter.
Stamppot boerenkool met mosterd
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram Gelderse rookworst
- 1,5 kilogram stamppot aardappels
- 600 gram verse boerenkool
- 300 milliliter halfvolle melk
- 100 gram ongezouten boter
- 2 eetlepels grove mosterd
Ook handig:
- Pureestamper
Stappen:
- Kook de aardappelen in een grote pan, met water en wat zout, in 16 minuten gaar.
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg na 5 minuten de boerenkool toe aan de pan met aardappelen en kook het geheel samen.
- Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, giet deze dan af.
- Verwarm de melk en boter in een steelpan en schenk het bij de boerenkool en aardappels.
- Stamp het tot een stamppot met de pureestamper en voeg halverwege nog de mosterd toe.
- Verdeel over de borden en leg bij ieder een stuk worst erbij.
- Naar smaak kan er nog wat mosterd worden toegevoegd.
Tip! Je kunt er ook nog 100 gram geraspte oude kaas doorheen doen. Dit maakt de stamppot wat steviger en smaakvoller.
Ben je er tijdens het koken achter gekomen dat er een apparaat aan vervanging toe is of ben je op zoek naar een geheel nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak een afspraak voor advies op maat.
Meer receptideeën voor het najaar
- 3x spruitjesstamppot
- Kastanjes roosteren doe je zo!
- Ovenschotel met spinazie en gehakt
- Toetje toe: snelle appelkruimel om van te smullen
VOLG ONS