088 0101 200 [email protected]

Nu met die warme dagen zijn ijsjes een heerlijke snack. Nog lekkerder zijn natuurlijk zelfgemaakte ijsjes. Maak nu zelf je magnums met dit recept. Liever ander soort ijs maken? We schreven al eerder over de ijsmachine en deelde een ijsrecept. Dat wordt een zomer lang smullen. 

 

Ingrediënten:

200ml slagroom
3 of 4 eetlepels honing
150 ml kokosmelk
4 eierdooiers
1 theelepel gelatine
1 eetlepel vanille extract
107 gram pure of melk chocolade
60gram kokosolie
Fijngemalen nootjes

Silicone ijsvormpjes
IJsstokjes

magnums

Stap 1

1.  Schenk de slagroom in een kom en strooi de gelatine erover. Laat het even staan om de gelatine vocht op te laten nemen.
2. Verwarm de kokosmelk in een pannetje en giet vervolgens de slagroom met gelatine erbij. Roer het geheel goed door en zorg dat het niet aan de kook zal raken.
3. Laat het mengsel afkoelen tot 40 graden.
4. Klop de eierdooiers schuimig met de honing en doe er een scheutje van het kokosmelk-slagroom mengsel bij. Roer het geheel goed door voor je het eimengsel bij de rest van de kokosmelk-slagroom giet.
5. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
6. Roer het vanille extract door het mengsel en doe het mengsel in de ijsmachine of zet het even in de vriezer en schep van tijd tot tijd om.
7. Als het ijs nog wel vloeibaar genoeg is om in de vormpjes te doen, is het moment daar om het mengsel in de vormpjes te gieten.
8. Zet de ijsvorm in het vriezer en doe er nog geen stokjes in. Dit hoeft pas over ongeveer 30 minuten.
9. Geef de ijsjes de tijd om goed op te stijven.

Stap 2

Ter voorbereiding van het dippen is het handig als je de ijsjes eerst uit de vormpjes haalt en dan even op een bakpapier terug legt in de vriezer. Krijg je de ijsjes niet zo makkelijk uit het vormpje? Geef het even de tijd. Als de randjes zachter worden krijg je het ijs makkelijker uit het vormpje.

10. Verwarm de chocolade au bain-marie en meng de nootjes erdoor.
11. Giet de chocolade in een hoog en wat smaller glas waar het ijsje wel in zal passen.
12. Dip de ijsjes 1 voor 1 in het glas en leg ze op het bakpapier terug in de vriezer.
13. 5 minuten later…Nu is het tijd om te smullen van deze heerlijke magnums!

 

 

Kom jij er tijdens het maken van deze ijsjes achter dat je toch graag de keuken eens onder handen zou nemen? Maak dan hier een afspraak bij een van onze twee showrooms en bekijk wat de opties zijn. 

 

Meer zomerse recepten, lees dan:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest