088 0101 200 [email protected]

Wie is er geen fan van een heerlijke kroket? Iets waar Nederland zo bekend om staat en wat we missen als we voor een langere tijd of zelfs permanent in het buitenland wonen. Maar de lekkerste kroketten maak je helemaal zelf! Met dit recept zet je zo die heerlijke gefrituurde lekkernij op tafel.

 

Zelf kroketten maken

 

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 300 gram rundvleesblokjes (soepvlees)
  • 1 ui
  • 30 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels paneermeel

 

Stappen:

  1. Vul de pan met een liter water en het soepvlees en breng deze aan de kook.
  2. Draai het vuur laag als het kookt en voeg het blokje runderbouillon toe en laat dit 2 uurtjes trekken.
  3. Snipper de ui
  4. Wanneer het vlees bijna klaar is met stoven smelt je in een andere pan de boter en fruit daar de ui in.
  5. Zet het vuur lager en voeg in 1 keer de helft van de bloem toe aan de boter en ui en roer het tot een papje. Laat dit een paar minuutjes garen.
  6. Voeg dan in kleine delen de runderbouillon toe en roer goed door voor je weer een nieuwe lepel toevoegt. Het moet een geheel worden zonder klontjes en stop wanneer er een dikke saus ontstaat.
  7. Schep het vlees door de saus en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  8. Laat het mengsel nu even afkoelen.
  9. Doe de andere helft van de bloem, de (losgeklopte) eieren en paneermeel in aparte kommen (3 kommen).
  10. Vorm staafjes van het vleesmengsel en haal die eerst door de bloem, dan door het ei en dan als laatste door het paneermeel. Die laatste twee stappen herhaal je nog 2 keer om een mooie korst te creëren.
  11. Zet de frituurpan op 180 graden en bak de kroketten in 5 minuten goudbruin.
  12. Goed laten uitlekken en smullen maar!

 

Tip! Lekker op een broodje met rucola, ingelegde rode uien en mayonaise.

 

broodje kroket

 

Ben je op zoek naar inspiratie voor een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. Wij helpen je graag!

 

 

Meer lekkere recepten voor fastfood friday

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest