Bereid zelf een heerlijk stukje zalm met teriyaki saus. Lekker met wat gegrilde courgette en rijst. Hoe je dit recept maakt? Lees gauw verder!
Zalm teriyaki recept
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 100 ml sojasaus
- 1-2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook
- honing naar smaak
- Snuf gemberpoeder
- 4 eetlepel water
- 1 theelepel maïzena
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Maak de teriyaki saus door de sojasaus, suiker, knoflook, honing en gember aan de kook te brengen.
- Meng de maïzena met het water en voeg aan de saus toe. Roer goed door.
- Laat koken totdat de saus wat dikker is geworden.
- Marineer de zalmfilets in de saus door de zalmfilets aan beide zijden te bestrijken met de teriyaki saus. Houdt wat saus over voor tijdens het serveren.
- Bak de zalmfilets in een grillpan in ongeveer 5 minuten gaar. Als de zalm nog niet gaar is, bak dan wat langer tot deze wel gaar is.
- Bestrooi de zalmfilets met het sesamzaad.
- Serveer de zalm met de teriyakisaus. Eet smakelijk!
Serveersuggestie! Serveer met rijst en gebakken courgette of andere lekkere wokgroenten.
Ben je er tijdens het maken van de zalm achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak direct een afspraak voor advies op maat.
VOLG ONS