Serveer jij deze kerst wild of gevogelte op tafel, maar ben je nog op zoek naar een sausje om erbij te serveren? Dan is dit recept voor truffeljus een heerlijk idee!
Truffeljus recept
Dit recept is geschikt voor 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 200 gram cantharellen of andere paddenstoelen
- 2 sjalotten
- 1 eetlepel olie
- Paar takjes verse tijm (aan het takje houden)
- 75 ml witte port
- 150 ml wildfond
- Scheutje truffelolie
- 40 gram koude roomboter, in klontjes
Bereidingswijze
- Borstel de cantharellen goed schoon en snijd fijn.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten glazig. Doe de fijngesneden cantharellen erbij en fruit even mee.
- Voeg de takjes tijm, witte port en wildfond toe. Laat een half uur zachtjes doorpruttelen. Haal dan de takjes tijm eruit.
- Roer de truffelolie door de jus.
- Haal de pan van het vuur en bind de jus met de koude klontjes boter. Roer met een garde tot de boter en jus goed gemengd zijn.
- Serveer over wild of gevogelte. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens de bereiding van de truffeljus achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren. Liever direct advies? Maak dan alvast een afspraak. De koffie en thee staat klaar!
Meer kerstrecepten
- Bladerdeeg kerstboom met pesto en kaas
- Twee kerstrecepten met aardappels
- Twee kerstrecepten om te maken met het hele gezin
- Dessert Tip: aardbeienrol met slagroom
VOLG ONS