Een heerlijk gerecht voor de koude en natte herfstdagen: een stoofpotje met pompoen. Lees gauw verder voor dit heerlijke vegetarische recept.
Stoofpotje met pompoen recept
Het recept is goed voor 4 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- 400 gram pompoenstukjes (diepvries)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 200 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 150 ml groentebouillon
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 400 gram couscous
- Lekker voor erbij: een beetje stevige yoghurt
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olie in een ruime stoofpan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de pompoen toe en bak kort mee.
- Voeg dan de tomatenblokjes, kikkererwten, bouillon en kruiden toe en breng aan de kook.
- Laat het geheel ongeveer 30-40 minuten stoven op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verdeel de couscous en de saus over 4 borden. Schep er eventueel een lepel stevige yoghurt bij. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens de bereiding van de stoofpot met pompoen achter gekomen dat een apparaat niet helemaal meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. Onze collega’s helpen je graag jouw droomkeuken te realiseren!
Meer inspiratie met pompoen
- Pumpkin spice cappuccino recept
- Recept voor pittige pompoensoep
- Recept voor pompoen quiche
- Maak zelf een Halloween pompoen
VOLG ONS